1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Polonya'nın ünlü siyaset dergisi İslam'ı ve mültecileri hedef aldı
Polonya'nın ünlü siyaset dergisi İslam'ı ve mültecileri hedef aldı

Polonya'nın ünlü siyaset dergisi İslam'ı ve mültecileri hedef aldı

Polonya'da yayımlanan siyaset dergisi wSieci, bu ayki kapağıyla müslümanları ve mültecileri hedef aldı. "Avrupa’ya İslam tecavüzü" başlığı atan dergi büyük tepki çekti.

A+A-
Polonya'da ünlü siyaset dergisi wSieci, bu ay çıkan sayısında “İslamic Rape Of Europe” (Avrupa’ya İslam tecavüzü) kapağıyla gündeme oturdu. Derginin bu saygısız ve İslamofobi'yi körükleyen kapağına tepki yağdı. Sosyal medyada tartışma yaratan kapak birçok kullanıcı tarafından İkinci Dünya Savaşı dönemindeki Nazi propagandasına benzetildi.

Müslüman mültecileri "tecavüzcü" olarak yansıttı

Haftalık yayın yapan Polonya'nın en prestijli dergilerinden olan wSIECI dergisinin kapağı olay oldu. Mülteci sorununu konu etmek isteyen dergi Müslüman mültecileri "tecavüzcü" olarak yansıttı. Avrupa Birliği bayrağı giydirilmiş bir kadının üzerindekileri çıkartmaya çalışan birçok elin temsil edildiği kapak fotoğrafının üzerinde "Avrupa'ya İslam'ın tecavüzü" şeklindebaşlık atıldı. Derginin bu saygısız ve İslamofobi'yi körükleyen kapağına tepki yağdı.

Aleksandra Rybinska imzasıyla yazılan makalede yılbaşı gecesi Köln'de meydana gelen taciz olayını örnek gösterip Avrupa'nın hoşgörüsünün minimize edildiğini söyledi. Makalenin başlığı "İslami tecavüz" olan yazıda Rybinska, Müslüman mültecilerin Avrupa'yı zayıflatacağını iddia edip "Bu göçlerle beraber Hristiyanlar ile Müslümanlar arasında medeniyetler çatışması çıkacak" iddiasında bulundu.

Derginin yayınlanmasından kısa bir süre sonra sosyal medyadan büyük tepkiler gelmeye başladı.

ViraHaber.com

İşte o derginin kapağında ve içinde yayımlanan görseller:

Bu haber toplam 5635 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.