1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin, Nükleer Denizaltıyı İnceledi
Putin, Nükleer Denizaltıyı İnceledi

Putin, Nükleer Denizaltıyı İnceledi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, roket torpidoları, kruz füzeleri ve hava savunma sistemiyle donatılan Rusya'nın yeni nesil nükleer denizaltısında incelemelerde bulundu.

A+A-

Rusya'nın kuzey buz denizi kıyılarındaki Severodvinsk kentinde bulunan Sevmash tersanesini ziyaret eden Rusya Başbakanı Vladimir Putin, burada yapımı tamamlanan ve tersanenin havuzunda testlerine başlanacak olan dördüncü nesil Alexander Nevsky nükleer denizaltısında incelemelerde bulundu. Balistik füze atan nükleer denizaltı Alexander Nevsky, Rusya'nın stratejik denizaltı filosunun en önemli parçasını oluşturuyor. Denizaltının füze rampası ve diğer kısımlarında incelemelerde bulunan Putin, gemi mürettebatıyla da görüşmelerde bulundu.

Öte yandan modernize edilen K-407 Novomoskovsk stratejik nükleer denizaltı da yine Severodvinsk kentindeki Zvezdochka tersanesinde denize indirildi. 1990 yılında üretilen ve kruz füzesi atabilen K-407 Novomoskovsk stratejik nükleer denizaltısında yapılan çalışmalarla ömrünün 10 yıl daha uzatıldığı bildirildi.

Medya73

Bu haber toplam 1007 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.