1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin'den Akkuyu yanıtı: Tamamen ticari
Putin'den Akkuyu yanıtı: Tamamen ticari

Putin'den Akkuyu yanıtı: Tamamen ticari

Rusya Devlet Başkanı Putin, Mersin'de kurulması için çalışma başlatılan Akkuyu Nükleer Santrali hakkındaki soruya, kararın tamamen ticari olduğu yanıtını verdi.

A+A-

Vladimir Putin, her sene sonu düzenlediği basın toplantısı için bu yıl da gazetecilerin karşısına geçti. Putin'in basın toplantısını 1392 gazeteci izledi.

"Mevcut Türk hükümetiyle anlaşmamız zor, hatta imkansız görünüyor" diyen Putin, "Ortaklık kurulmuşken bizi arkamızdan vurdular" diyerek bu iddiasını yineledi. Akkuyu kararının ticari olduğunu belirten Putin, "Bu proje hakkındaki sorular şirket seviyesinde yanıtlanmalı. Ekonomik çıkarlarımızı zedeleyecek hiçbir adım atmayız" dedi.

"Yazılı güvenceye ihtiyacımız var"

Putin, Türk Akımı doğalgaz hattı projesinin devam edip etmeyeceği hakkındaki soruya ise, şöyle yanıt verdi: "Görüşmeleri biz durdurmuş değiliz. Avrupa Komisyonu’nun bize bu konuda yazılı taahhüt vermesi lazım. Türkiye’den Avrupa’ya gaz hattının oluşturulduğuna, bunun yüksek öncelikli olduğuna ve komisyonun destek vereceğine dair yazılı güvenceye ihtiyacımız var."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.