1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rheinmetall ve BAE Sistemleri güçlerini birleştirdi
Rheinmetall ve BAE Sistemleri güçlerini birleştirdi

Rheinmetall ve BAE Sistemleri güçlerini birleştirdi

Alman Rheinmetall, BAE Systems ile ortak girişim kurmak için İngiltere, Telford'daki BAE Land Systems tesisini satın aldı. Devralma, BAE’nin payının yüzde 45’e düşeceğini ve Alman şirketin genişlemesinde bir adım daha olacağını gösteriyor.

A+A-

Rheinmetall ve BAE Systems ortak bir basın toplantısı ise Birleşik Krallık merkezli askeri araç tasarım, üretim ve destek işi oluşturmak için bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Yeni Ortak Girişim BAE Systems’in Birleşik Krallık, İngiltere, Telford’daki merkezinde bulunacak ve Birleşik Krallık’ta 400'ün üzerinde iş sürdürecek ve aynı zamanda temel teknoloji ve mühendislik becerilerini koruyacak.

Rheinmetall, BAE Systems’in Krallık merkezli muharebe araçları işinde yüzde 55 oranında hisse satın alacak ve BAE Systems hisselerin yüzde 45'ini koruyacak. Yeni ortak girişimin kurulması, 2019'un ilk yarısında tamamlanması öngörülen yasal onaylara tabi olacak. Onaylar tamamlandıktan sonra ortak girişim, Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) olarak tanınacak.

RBLS mevcut muharebe aracı destek işinde rol oynamak istiyor, ancak aynı zamanda Kraliyet Ordusunun yeni dönem Mekanize Piyade Aracı (MIV) ve diğer stratejik muharebe araçları programlarında önemli bir rol oynamak istiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3669 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.