1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Rosetti Superyacht’dan uzaktan kumandalı navigasyon
Rosetti Superyacht’dan uzaktan kumandalı navigasyon

Rosetti Superyacht’dan uzaktan kumandalı navigasyon

Rosetti, süperyatlara karadan manevra yaptırabilen yeni bir sistem geliştirerek bunu kamuoyu ile paylaştı.  Bu yeni uzaktan kumanda teknolojisi, süperyatın köprüsünde bulunan tüm kontrolleri aynı şekilde karadan kullanmaya olanak sağlıyor.

A+A-

Rosetti, süperyatlara karadan manevra yaptırabilen yeni sistemini açıkladı. Yeni teknolojinin yönetim ve sigorta maliyetlerini düşürmesi planlanıyor.

Rosetti’nin bu yeni uzaktan kumanda teknolojisi, süperyatın köprüsünde bulunan tüm kontrolleri aynı şekilde karadan kullanmaya olanak sağlıyor. Makineden makineye (M2M) bağlantı sistemi üzerine geliştirilen teknoloji, Lloyd sertifikalı bir kılavuz gemisinde kullanıldı. Bu sistem sayesinde daha yüksek güvenlik sağlanırken yönetim ve sigorta masraflarının azalacağı, ek olarak navigasyon, itiş ve makine dairesi sistemleri maliyetlerinin de düşeceği Rosetti tarafından ön görülüyor.

Yeni uzaktan kumanda teknolojisinin siber güvenliği iki kripto tüneliyle sağlanıyor. Bu sistem sayesinde yat ve uzaktan kumanda arasında direkt bağlantı kuruluyor ve herhangi bir üçüncü parti server sistemde yer almıyor. Video ve gece görüş kameraları da beklenmedik çatışmalara karşı sistemde mevcut.

Vira Haber

Bu haber toplam 6195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.