1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus polisi Greenpeace üyelerine ateş açtı
Rus polisi Greenpeace üyelerine ateş açtı

Rus polisi Greenpeace üyelerine ateş açtı

Rus güvenlik güçleri, çevreci Greenpeace üyelerinin Rusya'nın Arktik bölgesinde petrol çalışmalarını protesto etmesi üzerine önleyici ateş açtı. Rus görevliler 2 eylemciyi de tutukladı.

A+A-

Rus güvenlik güçleri, çevreci Greenpeace üyelerinin Rusya'nın Arktik bölgesinde petrol çalışmalarını protesto etmesi üzerine önleyici ateş açtı. Rus görevliler 2 eylemciyi de tutukladı.

Rusya'nın çalışma yaptığı platforma gelerek tırmanmaya çalışan eylemcilere Rus güvenlik güçleri eylemlerinden vaz geçmelerini istedi. Ardından uyarı ateşi yapılması üzerine bir eylemci platformdan düşerken, Greenpeace'e ait geminin de bölgeden uzaklaştığı kaydediliyor.

Greenpeace'ten yapılan açıklamada Rus güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmamaları durumunda, doğrudan ateş açmakla tehdit ettikleri iddia edildi.

Platformda herhangi bir eylemcinin bulunmadığını açıklayan Greenpeace, gözaltına alınan iki kişinin de serbest bırakılmasını talep ediyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) sınır güvenlik güçlerinin Greenpeace eylemcilerine ateş açtığını doğruladı. FSB'den yapılan açıklamada, "Rusya'nın petrol ve doğalgaz komplekslerine yönelik güvenlik tehditleri nedeni ile AK-47 makineli tüfekle uyarı ateşi yapıldı. Ancak eylemciler protestolarını durdurmadıkları için ek önlemler alınmak zorunda kalındı." denildi.

Eylemcilerin beş şişme botla Rusya'nın kuzey batı bölgesi Peçora Denizi'nde Gazprom'a ait Prirazlomnaya petrol çıkarım tesisine tırmanmaya çalıştıkları, eylemcilerden birinin buzlarla kaplı sulara düştüğü belirtiliyor.

Rus enerji devi Gazprom, Royal Dutch Shell'le birlikte bölgede petrol arama çalışmalarını sürdürüyor. 2011'de kurulan Prirazlomnaya platformunda yıl sonuna kadar petrol üretiminin başlaması bekleniyor.

Greenpeace aynı noktada geçen yıl yaptığı eylemde de kendilerini platforma zincirlemişler ve saatlerce orada kalmışlardı. Eylemciler, "Arktik'i öldürmeyin!" pankartı asmıştı.
 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.