1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus savaş gemileri Hazar Denizi'nde
Rus savaş gemileri Hazar Denizi'nde

Rus savaş gemileri Hazar Denizi'nde

Rusya Deniz Kuvvetleri Askeri Eğitim Bölümü Başkanı Koçemazov, Hazar Filosu'nun, askeri gemi ve araçlarıyla Merkez Askeri Bölgesi'ne verilen emir çerçevesinde yapılan ani denetime katıldığını açıkladı.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Merkez Askeri Bölgesi güçlerine ani denetim emri vermişti. RİA Novosti'nin haberine göre, bu bağlamda dün sabah saatlerinde başlayan denetimde Hava İndirme Birlikleri ve Askeri Ulaşım Havacılık Birlikleri gibi diğer güçlerin Hazar Denizi'nde tam bir askeri teyakkuz halinde olduğu kaydedildi.

Bugün devam eden denetime ilişkin açıklama yapan Deniz Kuvvetleri Askeri Eğitim Bölümü Başkanı Viktor Koçemazov, "Rusya, Hazar Filosu'nun savaş gemileri ve destek araçları, Hazar Denizi'ne Astrahan ve Mahaçkale noktalarından giriş yaptı" dedi.

Koçemazov, ani denetim görevleri kapsamında filonun mürettebatlarının denizde hayatta kalma eğitimlerinden geçtiğini vurguladı.

Bu arada savaşa hazırlık koşullarının test edileceği denetimin, 12 Eylül'de sona ermesi bekleniyor.

Rus ordusu ocaktan bu yana birkaç kez teyakkuza geçirilmişti. Ülkede mart ayında da dört askeri bölgenin katıldığı geniş çaplı tatbikatlar düzenlenmişti.

virahaber.com

Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.