1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Kırım'da NATO'ya 'Gözdağı' tatbikatı gerçekleştiriyor
Rusya, Kırım'da NATO'ya 'Gözdağı' tatbikatı gerçekleştiriyor

Rusya, Kırım'da NATO'ya 'Gözdağı' tatbikatı gerçekleştiriyor

Rus donanmasının Kırım'da tatbikat yaptığı ve tatbikatta farazi NATO gemilerinin imha edildiği açıklandı. Tatbikata Rusya Federasyonu Karadeniz Filosu’nun gemilerinin katıldığı ileri sürüldü.

A+A-

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı, Rusya’nın Kırım’da tatbikat yaptığını bildirdi. Tatbikat sırasında Rus ordusunun sahilde füze sistemleri yerleştirme ve NATO ülkelerinin farazi gemilerini bulup imha etme operasyonları düzenlediği belirtildi.

5 Nisan tarihinde başlayan tatbikata Rusya Federasyonu Karadeniz Filosu’nun Sahil Güvenlik birliklerinin katıldığını ifade eden İstihbarat Teşkilatı, imha edilmesi gereken ‘NATO gemilerinin’ Bulgaristan Deniz Kuvvetleri’nin Varna üssünde konuşlandırıldığının farz edildiğini bildirdi.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı, Rusya’nın Kırım’da askeri gücünü artırdığını ve Kırım ile Ukrayna’nın anakarası arasındaki idari sınırına yönelik provokatif tatbikatlar düzenlemeye devam ettiğini açıkladı.

“Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin 31’nci komando tugayı, 4 Nisan tarihinde Kırım’ın Canköy şehrinin yakınlarında havadan paraşütle bölgeye intikal ettirildi” diye bildiren İstihbarat Teşkilatı, söz konusu operasyonun, Ukrayna’nın Herson bölgesindeki stratejik yerleri ele geçirmeye ilişkin olduğunu belirtti.

Rusya'nın askeri hareketliliği ve tatbikatlarının uluslararası topluma yönelik bir gözdağı olmasının yanı sıra hem Karadeniz civarındaki ülkelere hem de Ukrayna'nın Azak Denizi kıyılarına yönelik bir tehdit içermesi de söz konusu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2511 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.