1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan "49 yıllık" Suriye hamlesi
Rusya'dan "49 yıllık" Suriye hamlesi

Rusya'dan "49 yıllık" Suriye hamlesi

Rusya, Suriye'nin Tarsus kentindeki askeri tesisini kalıcı bir üsse dönüştürmeyi amaçlıyor. Rus donanma üssü kurulmasına ilişkin anlaşmanın süresinin 49 yıl olacağı belirtildi.

A+A-

Suriye'de yaşanan savaşa doğrudan müdahale eden ve ülkedeki varlığını güçlendirmeye çalışan Rusya, Suriye'nin Tartus kentinde askeri tesisini kalıcı bir üsse dönüştürmeye hazırlanıyor. Duma'ya sunulacak olan anlaşma metnine göre Rusya 49 yıl boyunca Tartus'taki üssü kullanabilecek.

Rusya'nın, Suriye'nin Tartus kentindeki askeri tesisinin kalıcı bir üsse dönüştürülmesine izin verecek anlaşmanın bir ay içerisinde Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'ya sunulacağı belirtildi. Söz konusu anlaşma bir ay içerisinde Duma'ya sunulacak.

Rusya'nın Akdeniz'deki tek destek üssü

Sputnik'e bilgi veren kaynaklar, Tartus'ta bir Rus donanma üssü kurulmasına ilişkin anlaşmanın süresinin 49 yıl olacağını bilgisini de verdi. Kaynak, "Tartus'la ilgili anlaşma süresiz olmayacak. 49 yıldan bahsediliyor" ifadelerini kullandı. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, geçen hafta Tartus'ta kalıcı bir donanma üssü kurmaya karar verdiklerini açıklamıştı. Üsle ilgili belgelerin hazırlandığını belirten Pankov, bu belgelerin ilgili bakanlıklar tarafından onaylanması ardından Rus parlamentosuna getirileceğini söylemişti. Rusya'nın Tartus'ta 1977'den bu yana donanma için bir bakım ve destek tesisi bulunuyor. Bu tesis aynı zamanda Rusya'nın Akdeniz'deki tek destek üssü. Tartus tesisinde yalnızca sivil personel bulunduruluyor.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.