1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya’dan 60 yıl sonra bir ilk
Rusya’dan 60 yıl sonra bir ilk

Rusya’dan 60 yıl sonra bir ilk

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 60 yıl aradan sonra ilk kez 2016’da yolcu gemisi inşa edilebileceği belirtildi.

A+A-

 Sputnik’in haberine göre, Vedomosti gazetesinde yer alan habere göre, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın basın dairesi, Rus şirketlere bu yıl içinde PV300VD tipi üç lüks gezi gemisi siparişinin verilebileceğini açıkladı. Açıklamada, gemilerin St. Petersburg- Moskova, Rostov-na-Donu-Moskova ve Kırım limanları arasında hizmet vereceğini kaydedildi.

‘Hiçbir özel şirket, bu projeyi bağımsız olarak yürütemez’

Öte yandan gazeteye bilgi veren Vodohod Genel Müdür Yardımcısı Andrey Smolin, projenin yaklaşık 2 milyar 500 milyon ruble’ye (yaklaşık 95 milyon Türk lirası) mal olacağını belirterek, “Hiçbir özel şirket bu projeyi bağımsız olarak yürütemez. Projenin finansmanını değerlendiriyoruz ve kesin teklifleri bekliyoruz” dedi.

Haberde 140 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde yapılması planlanan gemilerin, 360 yolcu kapasitesine sahip olacağı belirtilerek, inşa çalışmalarının üç yıl süreceğinin tahmin edildiği de aktarıldı.

ViraHaber

Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.