1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan Akdeniz'e uçak gemisi
Rusya'dan Akdeniz'e uçak gemisi

Rusya'dan Akdeniz'e uçak gemisi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Akdeniz'e uçak gemisi göndermeyi planladıklarını aktardı.

A+A-

Savunma Bakanlığında düzenlenen bir toplantıda konuşan Şoygu, "Şu an Doğu Akdeniz'de en az 6 Rus savaş gemisi ve 3-4 yardımcı gemimiz bulunuyor. Askeri gücü artırmak için Amiral Kuznetsov uçak gemisini bölgeye sevk etmeyi planlıyoruz" dedi. Daha önce Rus basınında yer alan haberlede, Rusya'nın tek savaş gemisi Amiral Kuznetsov'un Suriye'deki operasyonlarda kullanılmak üzere Akdeniz'e gönderileceği belirtilmişti. 

Rusya'dan yeni iddialar

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir insansız hava aracının (İHA) Halep'e bağlı Urum el-Kubra bölgesinde BM ve Suriye Kızılayına ait insani yardım konvoyuna saldırı düzenlendiği anda bölgede uçtuğunu iddia etti. Konaşenkov, koalisyona ait hava aracının İncirlik Üssü'nden havalandığını öne sürerek "Predator 19 Eylül akşamı konvoyun bulunduğu bölgede 3 bin 600 metre yükseklikte ve yaklaşık 200 km hızla seyir ediyordu. İHA olay yaşanmadan birkaç dakika önce bölgeye girdi ve yaklaşık yarım saat sonra çıktı" ifadelerini kullandı. 

Halep'e bağlı Urum el-Kubra'da Suriye Kızılayına ait insani yardım taşıyan konvoya düzenlenen hava saldırısında 12 kişi ölmüş, 18 kişi yaralanmıştı. Urum el-Kubra beldesi sivil savunma yetkilisi Hüseyin Bedu, "Urum el- Kubra'daki insani yardım konvoyu Rus ve rejim uçaklarınca bombalandı." açıklamasını yapmıştı. 

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.