1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan endişelendiren açıklama
Rusya'dan endişelendiren açıklama

Rusya'dan endişelendiren açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Moskova saati ile 10.16'da (TSİ 09:16) Akdeniz'de 2 balistik füzenin Rusya'daki uyarı sistemince tespit edildiğini açıkladı. Ancak Şam olayı doğrulamadı

A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Moskova saati ile 10.16'da (TSİ 09:16) Akdeniz'de 2 balistik füzenin Rusya'daki uyarı sistemince tespit edildiğini açıkladı.

RIA Novosti haber ajansı, açıklamanın Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldığını duyurdu. Bakanlık, radarlarca tespit edilen "nesne"lerin Akdeniz'in orta bölgelerinden gönderildiğini belirtti.

Bakanlık açıklamasında, "nesne"lerin TSİ 09.16'da fırlatıldığı ve Rusya'nın güneyindeki Armavir kentindeki erken uyarı sistemince tespit edildiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Batılı devletlerin Suriye'ye olası bir müdahale hazırlığında olduğu sırada yaşanan gelişme konusunda Devlet Başkanı Putin'i de bilgilendirdiği açıklandı.

ŞAM SAKİN

Dünyayı heyecanlandıran haberin ardından Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, kentte herhangi bir füze saldrısı ya da patlama belirtisi olmadığı bildirildi. İsrail ordusu da böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını duyurdu

Haber, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, Akdeniz'de Suriye yakınlarına savaş gemilerini gönderen ABD'yi eleştirmesinin ardından geldi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.