1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Rüyaların Teknesi 116
Rüyaların Teknesi 116

Rüyaların Teknesi 116

AB Yachts’ın en son teknolojiyle donatılmış yeni modeli AB 116 kendini İtalya’nın serin sularına bıraktı.

A+A-

AB yachts

Keyif ve performans yatçılığı konularında yeni standartlar koymak amacıyla kurulan AB Yachts İtalya’nın en büyük tekne üreticilerinden FIPA Group’a bağlı olarak 1992’den beri yat dizaynında yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor.

 

Fıpa Grup, AB Yachts dışında, Maiora ve CBI Navi markalarını da bünyesinde bulundurmakta ve 1970’lerden beri 17 - 80 m. arası yatlar üretiyor.

 

 

Jet Boat konusunda lider firmalardan olan AB Yachts yüksek hızda ve güvenle seyir edilebilen karbon ve kevlarla güçlendirilmiş çok sağlam bir gövde yapısına sahip lüks performans tekneleri üretiyor.

 

Genç, dinamik ve sportif çizgilerin ön plana çıktığı teknelerde mükemmelliği yakalamaya çalışmak grubun ana tasarım hedefi oldu. Üstün performans ve kullanılan yeni teknolojiler AB Yachts’ı rakiplerinden ayıran en önemli özellikleri oldu.

 

AB116

AB 116 her türlü deniz koşulunda, AB Yachts’ın genlerinde bulunan konfor ve performanstan ödün vermeden her türlü deniz koşulunda seyir edebilecek güvenli bir yat olarak yaratıldı ve lanse edildi.

 

 

AB Yachts’ın yeni concept olarak benimsediği “sportif güç” tasarımı, teknenin zarif dış görünümde ve kıvrımlı, dalgalı hatlara sahip gövdesinde iyice hissettiriyor.

 

Burunadoğru 19 derecelik bir açıyla yükselen karina yukarı doğru genişleyen bir bıçak gibi dalgaları yumuşak bir şekilde yaracak şekilde derin bir “V” olarak tasarlandı.

 

Tüm iç mekanlar yaşam alanlarında maksimum konforu verecek şekilde ve teknenin içiyle dış mekanı arasında bir uyum sağlamak amacıyla tasarlandı.

 

Ana kapıdan girildiğinde karşılaşılan mekanın ferahlığı, ahşabın, kumaşlarla uyumu ve kullanılan yumuşak renklerle daha da arttıralarak geniş ve aydınlık bir salon elde edildi.

 

Geniş kullanılan camlar sayesinde iç mekanda da açık alan hissi uyandırılmakta ve odaların dağılımı da denizde yaşamı kolaylaştıracak şekilde firmanın araştırmaları sonucunda bu prensiple yerleştirildi.

AB Yachts yeni 116 modelinde farklı ve özel bir tasarım anlayışını benimsemiş, stilize bir yaklaşımla en ince detaya kadar özen gösterdi.

 

Ana güverte tam anlamıyla gerçek bir ev gibi tasarlanmış ve en üst düzey konfora sahip yaşam alanlarıyla donatılmış olmasına özen gösterildi.  Geniş ve “U” şeklinde bir sofa, 10 kişilik bir yemek masası ve sancak tarafında inip kalkabilen 50”lik bir TV’nin yer aldığı mobilya grubu ve içinde musluk, buz makinesi ve buzdolabı yer alan bir bar grubu yer alıyor.

 

Salonun herhangi bir noktasından 360 derecelik dış görüşü kaybetmemek amacıyla, kaptan kabini yarım yükseklikteki bir bölmeyle salondan ayrıldı.

 

Salondan alt kata inildiğinde burada yer alan oturma bölümü, daha çok bir TV odası gibi kullanılmak amacıyla planlanmış ve ana kokpitin geniş camları sayesinde ferah tutulmuştur. Arkada konumlandırılmış ve her iki yanda da geniş yan camlara sahip master cabin tam anlamıyla bir master suite özelliğinde.

 

Master kabinin yanı sıra sancak tarafında 2 adet çift yataklı ve özel banyolu kabin ve burunda da ayrıca bir VIP kabin bulunmakta ve hemen yanında yer alan ilave beşinci bir kabin de gym ya da misafir kabini amaçlı kullanılabilir.

 

 

Crew bölümü de tam donanımlı bir mutfakla birlikte 3 ayrı ve banyolu kabinlerle tasarlandı.

Tüm dış mekanlar ve dış güverte aynı şıklık ve düşünceyle tasarlandı. Tüm güvertelerde teak benzeri zemin malzemesi tercih edildi. Detaylara gösterilen önem burada da konfor amaçlı ön planda tutuldu. Bunun en başlıca örneği; arkada sofa olarak da kullanılabilen geniş bir güneşlenme yatağı, burunda geniş bir güneşlenme yatak bölümü, sofa ve masa, flybridge’de ise ortaya konumlanmış pilot koltuklarının arkasında çok geniş bir güneşlenme yatağı, geniş bir masa, buzdolabı ve buz makinası yer alıyor.

 

AB 116’da istek üzerine önde ve arkada her ikisi de birer bot ve jet ski alabilen 2 ayrı kapalı garaj düzeni mevcut. 

 

Tekneler AB Yachts’ın yatçılık dünyasında standartlar oluşturduğu bir üretim teknolojisiyle yaratılmaktadır. Üstün ve geliştirilmiş kompozitler, hafifleştirilmiş fakat dayanıklı malzeme kullanımı ve tüm bunları bir arada tutan özel bağlama sistemleri. Bu çok özel malzeme yapısıyla hidrodinamik teknolojisinin de bir araya gelmesi sonucunda AB 116’nın 50 knot maksimum hıza ve 44 knot seyir hızına erişen bir performansın ortaya çıkması hiç de şaşırtıcı olmadı.

Her biri 2600 HP gücündeki 3 adet MTU 16V2000 ve 3 adet MJP su jetleri yeni AB 116’yı bu hıza güven içinde ve vibrasyondan uzak bir şekilde ulaştırıyor.

 

Boyu 36m olan böyle bir teknede bu hızda hissedilen duygu suyun üzerinde gidiliyor gibi değil, sanki suyun üstünde uçuyorcasına bir his veriyor.  

 

Tekne, arzuya göre 3 motorla, 2 motorla (bu şekilde elde edilen maksimum hız 36 knot’dır) ya da tek motorla kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Tek motor devredeyken 1,400 millik bir menzil imkanı var.

 

İtalyan Massa tersanesinin ürettiği diğer “deniz mücevherleri” gibi teknenin yapısal özelliklerinde uzay teknolojisinden yararlanılmış ve bu sayede çok hafif ve dayanıklı bir gövde elde edildi.

 

Grubun en yeni ve en çarpıcı modeli AB 116, iç bölümlerin tamamından dış tasarımdaki seçeneklere kadar alıcının arzusuna göre tamamen butik tarzında el emeğiyle üretiliyor..

                     

TEKNİK BİLGİLER :

- Uzunluk. 36,20 m.

- Maksimum genişlik 7,50 m.

- Su kesimi 1,20 m.

- Dolu ağırlık 110 ton

- Su kapasitesi 5.000 l.

- Yakıt kapasitesi 15.000 l.

- Kabin ve banyo adedi 4 / 5

- Crew kabin ve banyo adedi 3

- Maksimum yolcu kapasitesi 16

 

 Virahaber

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.