1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahil Güvenlik Komutanı Kendir Ukrayna’da
Sahil Güvenlik Komutanı Kendir Ukrayna’da

Sahil Güvenlik Komutanı Kendir Ukrayna’da

Türkiye Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Kendir Ukrayna ziyareti kapsamında Kiev’de, Ukrayna Devlet Sınır Güvenlik Servisi Başkanı Petro Tsigikal ile bir araya geldi.

A+A-

Ukrayna Devlet Sınır Güvenlik Servisi Başkanı Petro Tsigikal, Kiev’de Türkiye Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ile bir araya geldi.

Görüşmenin başında Petro Tsigikal ve Ahmet Kendir, "Tüm Kuşakların Sınır Muhafızlarına" anıtına çiçek bıraktı.

Görüşme, ülkelerin hükümetlerarası anlaşma uyarınca deniz sınırlarının ve deniz ekonomik bölgesinde ekonomik çıkarların korunması alanında ikili işbirliğinin geliştirilmesi ve yoğunlaştırılmasının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

 Petro Tsigikal, “İşbirliğimizin düzeyinden çok memnunum. Kurumlarımız arasındaki işbirliğinin güçlendirilmeye devam edeceğinden eminim.” dedi.

 Toplantı sırasında taraflar, iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının bölgedeki durumu, risk değerlendirmesini ve Karadeniz bölgesinde yasa dışı faaliyetlerle mücadele bağlamında devam eden operasyonları görüştüler. Ayrıca, Karadeniz'de ortak eylemler yürütmede Ukrayna Devlet Sınırı Servisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı işbirliğinin yanı sıra işbirliğinin geliştirilmesine yönelik beklentiler üzerinde duruldu.

Vira Haber

Bu haber toplam 6136 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.