1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Sahilde öyle bir şey buldular ki
Sahilde öyle bir şey buldular ki

Sahilde öyle bir şey buldular ki

Sahilde gezen çiftin buldukları taşın yaklaşık 200.000 TL değerinde, nadir rastlanan balina kusmuk topağı olduğu ortaya çıktı.

A+A-

 İngiltere'nin Lancashire şehrinin Overton köyünde yaşayan Gary ve Angela Williams çifti, Morecambe Körfezi'ndeki Middleton sahillerinde gezinirken çürümüş balık kokusu aldılar. Kokunun geldiği yere giden çift, garip görünüşlü bir taş buldu. Çift, tuhaf görünümlü taşın, parfüm yapımında kullanılan balina kusmuğu olduğunu anladı.

Çift, topağı satarsa kendilerine ev alacak

Williams çifti daha önce okudukları bir gazetede buldukları materyalin yüksek fiyata satılabilecek bir ürün olduğunu anlayınca yumru şeklindeki taşı bir örtüye sararak eve getirdi. Gary (48) evindeki teraziye koyduğu topağı 1.57 kg olarak tarttı. Bu balina kusmuk topağı, 2013 yılında Morecambe yakınlarında bulunan kusmuk topağının neredeyse yarısına denk geliyordu. 2.7 kg ağırlığında olan bir önceki kusmuk topağına yaklaşık 480.000 TL değer biçilmişti. Gary ve hemşire olan karısı Angela (49) ellerindeki değerli balina kusmuğunu satmak için muhtemel alıcılarla pazarlıklara girişti. Gary, topağı eğer istedikleri fiyata satabilirlerse, bir ev alacaklarını ifade etti.

Özellikle parfüm üreticileri için çok değerli

Çiftin yüzen altın olarak isimlendirdiği balina kusmuğu nadir bulunduğu için parfüm üreticileri için çok değerli. Yumru şeklinde olan bu madde balinaların bağırsaklarında yıllar içinde sertleşiyor. Bu materyal balinayı yediği sert ve kesici maddelere karşı koruyor. Yumru şeklindeki balina kusmuğu yıllarca okyanusta yüzerek sahillere ulaşıyor. Uzun süre güneşe ve tuzlu suya maruz kalan kusmuk topağı düzgün gri bir taş şeklini alıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.