1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahilyolu GAP'a bağlanıyor
Sahilyolu GAP'a bağlanıyor

Sahilyolu GAP'a bağlanıyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Karadeniz Sahil Yolu'nu Sivas'a ve Anadolu ile GAP'a bağlayacak olan büyük yol çalışmasına başlandığını söyledi.

A+A-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Karadeniz Sahil Yolu'nu Sivas'a ve Anadolu ile GAP'a bağlayacak olan büyük yol çalışmasına başlandığını söyledi.

Canikli, yaptığı açıklamada, '28 Günde, 28 Proje' konsepti kapsamında hazırladıkları dördüncü projenin "Giresun-Şebinkarahisar Karayolu'na 'A' Sınıfı Asfalt"olduğunu belirtti. AK Parti iktidarından önce Giresun'un ulaşım sorunlarının büyük olduğuna işaret eden Canikli, "Bu yüzden ilk iş olarak AK Parti iktidarı, yıllardır bitirilemeyen Karadeniz Sahil Yolu'nu tamamlamış ve halkımız, yatırımcımız rahat bir nefes almıştır. Böylece yatırımcının ve ihracatçının ulaşım sıkıntısı büyük ölçüde çözülmüştür. Sahil yolunun tamamlanması, aynı şekilde Giresun Limanı'nın yeniden onarılıp genişletilmesi ilimizin başka illerle, bölgelerle ve hatta dış dünya ile irtibat kurmasını kolaylaştırmıştır. " dedi.

Hizmet dolu 8, 5 yıldan sonra, kurulacak yeni iktidarıla mega projeleri uygulamaya koyacaklarını aktaran Canikli, "Bunlardan en önemlisi Sahil Yolunu İç Anadolu'ya bağlayacak olan ve mevcut Şebinkarahisar yolunu takip edecek olan çalışmadır. 116 kilometrelik bu yolun Dereli-Pınarlar güzergâhının tamamı Aksu Deresi kenarında ilerlediği için olası heyelanları ve selden etkilenmeleri önlemek üzere büyük istinat duvarları ile tahkim etmeye devam ediyoruz. Mevcut yol dar olduğu için, genişletme çalışmalarına da hız vermiş bulunuyoruz. İstinat duvarları ve genişleme çalışmaları tamamlandıktan sonra bu yola A sınıfı asfalt dökülecek ve tıpkı sahil yolunda olduğu gibi muhkem bir kara yolu üzerinde ulaşımı sağlamış olacağız. Bu yolun etap etap ihalesini yapmaya devam ediyoruz. Dereli'ye kadar olan kısmın ihalesi tamamlandı. Bir kısmı bölünmüş yol şeklinde ihale edilen yol üzerinde 0-26 kilometre arasında çalışmalar yoğun olarak devam ediyor. " ifadelerini kullandı.

Projenin tamamlanması ile Giresun ile iç kesimdeki bölgeler arasındaki ulaşımın kolaylaşacağını dile getiren Canikli, "Bu yoldan yararlanan Dereli ilçemize bağlı Yavuzkemal Beldesi, Bektaş, Kümbet, Tamdere ve Kulakkaya yaylalara, hatta civarda bulunan köylere ulaşımda büyük rahatlama sağlanmış olacaktır. Yolun yapım işi tamamlandığında Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yolu hem kısalmış olacak, hem de standardı çok yükselmiş olacaktır. Aynı şekilde Alucra ve Çamoluk ilçelerimize ulaşımın kolaylaşması sağlanacaktır. " diye konuştu.

Eğribel Tüneli ile ilgili olarak da Canikli, şunları aktardı: "Bu yolun araç geçişindeki hacmini artırmak ve Anadolu'nun iç kesiminde bulunan şehirlerin Karadeniz sahil ile ulaşımını kolaylaştırmak için yapılacak olan Eğribel Tüneli de söz konusu yolun can damarı olacak. Yolun 71. kilometresinde Evliya Tepesi'nden başlayıp 82. kilometresinde sona erecek, 8 metre genişlik ve 5 bin 700 metre uzunlukta olacak olan Eğribel Tüneli'nin açılışı gerçekleşince bundan çevrenin de etkileneceği kesimdir. Her biri ayrı bir doğa harikası olan yaylalarımıza il dışından gidiş-gelişler artacak, ilimiz turizm pastasından gerektiği gibi yararlanmaya başlayacaktır. " dedi.

Haberler
 

Bu haber toplam 714 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.