1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Salvator Mundi Suudi prensin yatında bulundu
Salvator Mundi Suudi prensin yatında bulundu

Salvator Mundi Suudi prensin yatında bulundu

Leonardo da Vinci’nin başyapıtlarından biri olan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman tarafından rekor fiyata satın alındıktan sonra gizemli bir şekilde kayıplara karışan Salvator Mundi tablosu, Prens'in lüks yatında ortaya çıktı.

A+A-

Rönesans ustası Leonardo da Vinci’nin 1500’lü yıllarda yaptığı Salvator Mundi adlı tablo, Kasım 2017’de 450 milyon 300 bin dolara Badr bin Abdullah bin Muhammed bin Farhan Al Saud tarafından satın alınmıştı. Böylece Salvator Mundi, bir açık artırmada satılan gelmiş geçmiş en pahalı yağlı boya tablo oldu.

Prens'in, kraliyet ailesinin daha kıdemli bir üyesi olan Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed Bin Salman adına hareket ettiğine inanıldığından, tabloyu asıl satın alanın Bin Salman olduğu açıklanmıştı. Bin Salman, krallığın fiili yöneticisi ve muhtemelen Orta Doğu'daki en güçlü kişi olarak görülüyor.

2017’de rekor fiyata satın alınmasından sonra kayıplara karışan ve aylardır gizemli bir şekilde nerede olduğu bilinmeyen tablo ortaya çıktı.

 Sanat yayın organı ArtNet’teki habere göre resim, Bin Salman’a ait, 50 kişilik mürettebatı olan, bir helikopter pisti ve bir denizaltı askısı bulunan Serene adlı devasa yatta tutuluyor.

Suudi hükümetinin Uluslararası İletişim Merkezi, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

26 Mayıs’ta Kızıl Deniz’deki Şarm El-Şeyh’te demirleyen yatta bulunan tablo için uzmanlar, 500 yaşındaki hassas bir başyapıtın açık denizde, nemli bir ortamda tutulmasının sağlıklı olmadığı görüşünde.

salvator-mundi.jpg

salman.jpg

salvator-mundi1.jpg

salvator-mundi2.jpg

salman-yat.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5201 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.