1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıgerme'de Gökyüzü şenlendi
Sarıgerme'de Gökyüzü şenlendi

Sarıgerme'de Gökyüzü şenlendi

Sarıgerme Plajı'nda 7'den 70'e uçurtma şenliği düzenlendi.

A+A-

Sarıgerme Tatil Köyü'nde 14'ncüsü düzenlenen uçurtma şenliğine; Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal eşi, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz eşi, C. Savcısı Atalay Aygeç, Dalaman Geçlik ve Spor Müdürü Erhan Karakuş ile çocuklar katıldı.

14.'ncüsü düzenlenen uçurtma şenliğine 5 puanlama hakemi yer aldı. Şenlik hakkında bilgi veren Sarıgerme Köyü Muhtarı Musa Voral; "Köyümüzde geleneksel hale getirdiğimiz uçurtma şenliğini her yıl bu tarihte yapıyoruz. Bu yıl katılım çok daha güzel. Umarım önümüzdeki yıllar daha güzel olacaktır" dedi.

Sarıgerme Çevre, Kültür ve Eğitim Derneği (SARCED) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İlhan ise; " Amacımız çevreci bir nesil yetiştirmek ve geleceğimize yetiştirdiğimiz bu çocuklara emanet etmektir" diye konuştu.

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü uçurtma şenliğine gelenlere harnup ve kara selvi fidanı dağıtırken, Sarıgerme İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri gösteri yaptı.

Yapılan uçurtma Şenliğine 128 aday kaydını yaptırdı. Dereceye giren; İlkay Üstek 440 puanla birinci olarak fotoğraf makinesı kazandı. Furkan Aynaç 428 puanla ikinci oldu. Selahattin Çoşkun ise 407 puanla üçüncü oldu.

Haber Fx
 

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.