1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Seddülbahir 1915 Şile'de
Seddülbahir 1915 Şile'de

Seddülbahir 1915 Şile'de

Şile Belediyesi’ daveti üzerine Türkiye'nin tek gezici müzesi olan ve 2 yıldır Türkiye’de 40'a yakın il ve ilçeyi kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında dolaşan, gittiği her yerde büyük ses getiren ‘Çanakkale Seddülbahir 1915 Gezici Savaş Müzesi' Şile'

A+A-

Şile Belediyesi’ daveti üzerine Türkiye'nin tek gezici müzesi olan ve 2 yıldır Türkiye’de 40'a yakın il ve ilçeyi kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında dolaşan, gittiği her yerde büyük ses getiren ‘Çanakkale Seddülbahir 1915 Gezici Savaş Müzesi' Şile'de. Açılışı 18 Nisan Pazartesi günü ilçe kaymakamı Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Can Tabakoğlu tarafından gerçekleştirilen gezici müze açılışıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı.

18-22 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan müze Şile Belediyesi Liman Kültür Merkezi Maltepe Vapurunda ziyarete açıldı. Çanakkale'yi göremeyen, oralara gidemeyen, gitmiş olsa da gerekli bilgiyi ve tanıtımı alamamış olan her kesim için Çanakkale Seddülbahir 1915 Gezici Savaş Müzesi özel araçlarıyla, 4000 parça özel ve orijinal savaşta kullanılmış malzemeyi ayağınıza kadar getiriyor.

‘Halkımızı Bu Anlamlı Müzeye Davet Ediyorum'
Müzenin açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Liman Kültür Merkezi Maltepe Vapurunda sergilenecek ve 18-22 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek müzemize tüm okullarımızı, öğrencilerimizi, Çanakkale'ye gidememiş tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bizler Belediye olarak bu anlamlı müzeyi ayağınıza kadar getirdik” ifadesini kullandı.

Çanakkale Seddülbahir 1915 Gezici Savaş Müzesinde, Çanakkale savaşında kullanılan savaş malzemeleri, giysiler, silahlar, mühimmatlardan, savaş gemisi maketlerine, fotoğraf ve anı yazılarına kadar 4000 parça orijinal eser bulunuyor.

belediyeden.com
 

Bu haber toplam 974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.