1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sel Avrupa'yı vurdu: 5 ölü
Sel Avrupa'yı vurdu: 5 ölü

Sel Avrupa'yı vurdu: 5 ölü

Avrupa'nın batısı günlerdir süren yağmurun etkisi altında... Almanya'nın bazı bölgelerinde alarm verildi; Fransa'nın başkentinde Seine nehri taştı.

A+A-

Almanya’da birkaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar, büyük maddi hasara yol açarken, Bavyera eyaletinde felaket uyarısı yapıldı.

BBC’nin haberine göre bir evde mahsur kalan üç kişi sel nedeniyle yaşamını yitirdi, başka bir kadının ise cansız bedeni bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada yağışların süreceği ve nehirlerdeki su seviyelerinin yükselmeye devam edeceği bildirildi.

Paris'te nehir taştı

Fransa’nın başkenti Paris’te, hafta başından beri devam eden sağanak nedeniyle Seine nehri taştı, nehir kenarındaki yollar araç trafiğine kapandı.

Fransa Meteoroloji Kurumu’ndan ülkede 19 bölgede turuncu alarma geçildiği ve su baskını riskinin devam ettiğinin duyurulmasının ardından Paris’teki Seine nehrinde taşkınlar yaşandı.

Kenti etkisi altına alan yoğun yağış trafikte aksamaları da beraberinde getirdi. Oluşan su göletleri nedeniyle bazı kara yolları tamamen ulaşıma kapandı. Bazı tren seferleri ise demir yollarında meydana gelen arızalara bağlı olarak iptal edildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.