1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Selçuk Bayraktar: Yeni SİHA Gemiye İnip Kalkacak
Selçuk Bayraktar: Yeni SİHA Gemiye İnip Kalkacak

Selçuk Bayraktar: Yeni SİHA Gemiye İnip Kalkacak

Yerli İHA ve SİHA üreticisi Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Azerbaycan İctimai televizyonuna konuştu. Yeni SİHA TB3'ü anlatan Bayraktar, "Dünyada artık son insanlı savaş uçakları yapılıyor" dedi.

A+A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kendisine "Karabağ Nişanı" takdim edilen Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Azerbaycan İctimai TV'ye konuştu. Bayraktar, yeni silahlı insansız hava aracı TB3'ü anlattı. "Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip kalkan yani gemi platformlarına da inip kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak da geliştiriyor. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor. Biraz daha ağır mühimmat bin 200 kilo civarında daha ağır mühimmat taşıyabiliyor. O çalışmalar devam ediyor" dedi.

Türk İHA ve 'SİHA'ların Karabağ Savaşı'ndaki rolüne dikkat çeken Bayraktar, dünyada insanlı savaş uçağı devri kapanıyor mesajı verdi:

"Bugün artık insanlı tanklar yerine akıllı, daha hafif, hızlı, dinamik hareket eden kara araçları konuşuluyor. Benzer şey savaş uçakları için de geçerli. Artık dünyada insanlı son savaş uçakları yapılıyor. Tüm dünya Karabağ muharebesinde Türk ordularının dünyadaki SİHA'larınla kazanılan ilk zafer olarak görülüyor. Savaş uçaklarında da benzer bir şey geliyor. Yani insansız savaş uçakları geliyor. O alanda da çalışmalarımız devam ediyor."

Vira Haber

Bu haber toplam 12658 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.