1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sergey Lavrov: Rusya kimseyle zıtlaşmak istemiyor
Sergey Lavrov: Rusya kimseyle zıtlaşmak istemiyor

Sergey Lavrov: Rusya kimseyle zıtlaşmak istemiyor

Rusya Deşişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın ne ABD, ne AB ne de NATO ile zıtlaşmaya hevesli olmadığını yazdı.

A+A-

Rusya Deşişleri Bakanı Sergey Lavrov, Global Politikada Rusya dergisinde “Rusya Dış Politikasının Tarihi Perspektifi” adlı bir makale yazdı. Makalede Rusya’nın dış politikasını değerlendiren Lavrov, Rusya’nın kimseyle zıtlaşmak istemediğini, aksine, tüm Batılı ortaklarıyla geniş işbirliğine açık olduğunu ifade etti.

Lavrov’un kaleme aldığı makalenin bir kısmı şu şekilde: “Tekrar ediyorum. Rusya, ne ABD ne AB ne de NATO ile zıtlaşma hevesinde değil. Tam tersine; Rusya, tüm Batılı ortaklarıyla geniş işbirliğine açık. Önceden olduğu gibi biz, şimdi de Avrupa kıtasında yaşayan halkların çıkarlarını güvence altına almak için en iyi yöntemin, Atlantik’ten Pasifik’e kadar uzanan ortak bir ekonomik ve insancıl alan oluşturmak olduğunu düşünüyoruz. Kısa bir süre önce kurulan Avrasya Ekonomik Birliği, Avrupa ve Pasifik kıyıları arasındaki entegre bağlantı olabilir.”

'Rusya tehdit değil'

Lavrov makalesinde ABD’li diplomat Henry Kissinger’ın Moskova’daki “Rusya’yı öncelikle ABD için bir tehdit olarak değil, küresel dengenin önemli bir unsuru olarak ele almak gerekiyor.” sözlerini hatırlattı. Şubat ayında Lavrov ile görüşen eski ABD Dışişleri Bakanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir araya gelmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.