CNR Avrasya Boat Show bu yıl rekor kırdı

CNR Avrasya Boat Show Fuarı’nı yerli ve yabancı toplam 130 bin 123 kişi ziyaret etti. Binin üzerinde markanın katıldığı fuarda, dünyaca ünlü mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanlar sergilendi. 85 bin metrekarelik

 CNR EXPO Yeşilköy’de bu yıl 9'uncusu düzenlenen CNR Avrasya Boat Show’da yüzlerce yat, tekne ve yelkenli görücüye çıktı. Dünyada, karada yapılan ikinci en büyük tekne ve yat fuarı olan "CNR Avrasya Boat Show-Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarının dokuzuncusunun VIP ve basın açılışı 12 Şubat cuma günü yapıldı. 13-21 Şubat tarihleri arasında açık olan fuar, CNR EXPO Yeşilköy'de ziyaretçilerini ağırladı. Fuarda denizcilik sektörünün önde gelen isimleri de boy gösterdi. Fuarın açılışında Ulaştırma Denizciik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, CNR Holding Fuarlar Genel Koordinatörü Barış Ener ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Alev Tunç da yer aldı.
Açılışta verilen bilgiye göre, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, DENTUR desteğinde düzenlenen fuara Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu da (IFBSO) destek verdi. Dünya markalarını temsil eden CNR Avrasya Boat Show'da, 3 bin liradan 3 milyon liraya kadar tekneler yer aldı.

CNR Holding Fuarlar Genel Koordinatörü Barış Ener açılışta yaptığı konuşmada, CNR Avrasya Boat Show ile ilgili, "Fuarımızı ilk olarak 2007 yılında 5 bin metrekare alanda düzenledik. Bugüne geldiğimizde bu rakamı 85 bin metrekareye çıkardık. Bu fuarımızın rekoru oldu" dedi. DENTUR Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu ise fuarda 2,5 metreden 30 metreye kadar tekne ve yatların yanı sıra denizcilikle ilgili aksesuar ve ekipmanların sergilendiğini söyledi.

"Sektörün geleceği çok parlak"

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da 80 milyon nüfusa ulaşan Türkiye’de tekne sahiplerinin 10 binde 3 seviyesinde olmasının ülke için yeterli olmadığını belirterek, "Denizlerimizi insanımıza yeterince kullandıramıyoruz. Sektörün barınmadan üretime ciddi sorunları var. Bu yıl kayıp olabilir ama sektörün geleceği çok parlak. Fuar da bunun için çok önemli" dedi. "26 bin bağlama miktarlı marina ülkemiz için kafi değil" diyen Kalkavan, "Bu yakınlarda Ataköy'de, yeni yapılan marinanın denizden alınan senelik kirası metrekare başına 98 lira. O marinayı ful doldursanız dahi 98 lira metrekare rakamı ödeme imkanınız yok. Ful tekne ile doldursanız da ödemiyor. Barınma sorunu aşılmalı, bu kadar ücret alınmamalı, devlete öneriyoruz, bu kadar alınmasın" talebinde bulundu.

Kredi kartına taksitle tekne

Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Galleon gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerinin sergilendiği fuarda, tekne ekipmanları ve denizcilik malzeme üreticileri de ürünlerini gösterme fırsatı buldu. Numarine 78 Flybridge Evolution, 3 milyon avrodan başlayan fiyatı ile CNR Avrasya Boat Show'un gözdeleri arasında yer alırken, sekiz misafir, üç mürettebat konaklama kapasitesine sahip 78 Evolution, 23,98 metre boyu ve 5,78 metre genişliğiyle CNR Avrasya Boat Show'un en büyüğü olarak ön plana çıktı.
Yüksek fiyatlı teknelerin yanı sıra CNR Avrasya Boat Show da uygun bütçeli tekneler de sergilendi. Safter'ın 3,5 metre boyundaki yerli yapım teknesi 2 bin 950 lira fiyatıyla dikkat çekerken, fuardaki taksitli tekne satışları da ilgi çeken diğer konu oldu. 48 ay vade ve kredi kartına 9 taksit seçenekleri ile tekneleri satışa çıkaran firmalar katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Sınıfında bir ilk olan siyah bot görücüye çıktı

Çarkçı Denizcilik standında ilk kez sergilenen Zar 87, çift kişilik kamarası ve ilk kez üretilen siyah rengi ile Boat Show'da deniz severlerle buluştu. ZAR 87'nin siyah renk alternatifi ile dünyada sınıfında bir ilk olduğunu söyleyen Çarkçı Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Furkan Çarkçı yaptığı açıklamada, "Botlar son yıllarda denizciler tarafından yoğun bir talep görmekte. Biz de bu müşterilerimize ZAR botları ile hizmet veriyoruz. Fuar kapsamında tanıtımını gerçekleştirdiğimiz ZAR 87'nin en büyük özelliği siyah rengi ile sınıfında bir ilk olması" dedi.

Rus ziyaretçilerden büyük ilgi

Fuara geçmiş yılların çok üzerinde Rusya ve Ukrayna’dan ziyaretçi geldi. Özellikle bu iki ülkeden gelen tekne ve yat aşığı elit kesiminin fuara ilgi göstermesi dikkat çekti. Fuara, Rusya, Bulgaristan, İran, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, İspanya, Ukrayna, Yunanistan başta olmak üzere 82 ülkeden profesyonel ziyaretçi geldi. Bulgaristan ve İran’dan gelen heyetlerin yanı sıra Rusya ile Türkiye arasında son zamanlarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, CNR Avrasya Boat Show'a geçmiş yılların çok üzerinde Rus ziyaretçinin gelmesi dikkat çekti. Özellikle Rusya'nın tekne ve yat aşığı elit kesiminin fuara ilgi göstermesi memnuniyet yarattı. Rus ziyaretçiler, fuarda en çok el yapımı tekne ve yatlarla ilgilendiler. CNR Avrasya Boat Show'a katılan Rus ziyaretçilerin çok sayıda sipariş verdiği tahmin ediliyor.

CNR Avrasya Boat Show ilk kez denizde yapılacak

Ayrıca CNR Avrasya Boat Show’un, 27 Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında ilk kez denizde düzenleneceği belirtildi. Karada ulaştığı başarıya denizde de ulaşmayı hedefleyen CNR, Avrasya Boat Show'u DENTUR işbirliğinde Ataköy Mega Yacht Marina'da organize edecek. Birçok katılımcı denizde Boatshow için şimdiden yerlerini ayırdı.

ViraHaber.com

Boat Show Haberleri

CNR Avrasya Boat Show, Deniz Tutkunlarını Ağırlıyor
Dünyanın En Büyük İkinci Boat Show’u Ziyaretçi Rekoru İle Açıldı
BOSPHORUS BOAT SHOW Pendik’te Tüm Sektörü Tek Çatı Altında Buluşturuyor
Mavi Tur Profesyonelleri ve Lüks Tekneler D-Marin Göcek’te Buluşuyor
Mavi Tur Profesyonelleri ve Lüks Tekneler Göcek’te Buluşuyor