Geleceğin mühendislerinden liman ziyareti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü "Türkiye'nin en büyük atık kabul tesisi "ni bünyesinde barındıran Çanakkale (Kepez) Limanı’na teknik ziyarette bulundular.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü "Türkiye'nin en büyük atık kabul tesisi "ni bünyesinde barındıran Çanakkale (Kepez) Limanı’na teknik ziyarette bulundular.

Çanakkale Liman İşletmesi Genel Müdürü Ali AKTOPRAK, Liman Müdürü Evren BECEREN ve Atık Kabul Tesis Müdürü Fırat Baha BOĞA tarafından karşılanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan 30 kişilik grup öncelikle Çanakkale Liman İşletmesi Atık Kabul Tesisini gezdi. Gemilerden toplanan atıkların susuzlaştırılması ve ayrıştırılarak türlerine göre geri kazanım ya da bertaraf tesislerine gönderilmesi konusunda yürütülen proses hakkında bilgi alan grup sonrasında liman konferans salonundaki sunuma katıldılar. Aynı zamanda Avrupa Atık Tesisleri Birliği "EUROSHORE" un üyesi olan Çanakkale Liman İşletmesi gemilerden atıkların alınması amacıyla yaklaşık 10.000 deadweight tonluk gemi filosuyla da Türkiye’nin en fazla atık toplama kapasitesine sahip.

virahaber.com

EĞİTİM Haberleri

Türkiye Genelinde Milyonlarca Öğrenci Karne Alarak Yarıyıl Tatiline Girdi
DEHUKAM ile Çağ Üniversitesi Arasında Deniz Hukuku Alanında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Ayvalık’ta Denizcilik Lisesine ISO 9001 Kalite Belgesi
Piri Reis Denizcilik MTAL Öğrencileri Alicante’de Uygulamalı Denizcilik Eğitimi Aldı
Mersinli Genç Denizciler Erasmus Stajı İçin İtalya Yolcusu