Gelibolu Tersanesi'ni ziyaret etti

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, global krizin Gelibolu'ya yapılması planlanan tersane inşaatını durdurduğunu söyledi.

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, global krizin Gelibolu'ya yapılması planlanan tersane inşaatını durdurduğunu söyledi.

Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanı Mustafa Kızılkaya, Çanakkale Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Cengiz Özkan ve Çanakkale Liman Başkanı Murat Gül ile birlikte Gelibolu'ya gelen Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, önce Gelibolu Tersanesi'ni ziyaret etti.

Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy'dan bilgi alan Aytaş, buradan Gelibolu Liman Başkanlığı'na geldi. Liman Başkanı Ayhan Özdemir ile birlikte bir süre görüşen Aytaş, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Gelibolu Savaş Müzesi'ni gezdi.

Müze çıkışında açıklamalarda bulunan Yaşar Duran Aytaş, "Gelibolu'nun en eski tersanelerinden hayatını hala idame ettiren Gelibolu tersanesi var. Biz bugün bu tersanenin sahibi Mehmet Aksoy'u ziyaret ettik ve tersanesini gezdik. Bizim Çanakkale bölgesine geliş amacımız başka idi. Biz bölgeye Biga Sanayi ve Ticaret Odası'nın davetlisi olarak, burada yapılması planlanan tersaneye uygun yer bakmak ve bununla ilgili çalışmalarda bulunmak için geldik. Bu çalışmalarımızı burada tamamladıktan sonra Gelibolu'ya geldik. Global kriz devam etse de yatırımcıların talepleri olduğu sürece onlara yer tahsis edeceğiz. En büyük tersaneleri bu bölgemizde kuracağımıza inanıyorum. Daha evvel Gelibolu'da büyük bir yatırım yapmaya çalışan Gelibolu Endüstri Tersanesi planı ve ÇED raporları hazırlanmasına rağmen, global kriz sebebiyle gerekli yatırımı yapamadılar. İlk başta bahsettiğim gibi Gelibolu Tersanesi'nin yaşanan bu krize rağmen ayakta durmasını takdirle karşılıyorum, bu inançlı direnişleri için teşekkür ediyorum. Dünyaya gemi ihraç ediyor ve ekonomiye büyük katkıda bulunuyorlar" dedi.

Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Gelibolu Tersanesi'nin başarılı çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini belirterek, "Gelibolu Tersanesi şu anda tamamlamaya çalıştığı açık gemi römorkörünü 18 Martta denize indirecek. Bu bize büyük bir duygu yaşatıyor. 250 bin şehidin bulunduğu bu vakada olmak bana büyük bir duygu yaşatıyor. Gelibolu Savaş Müzesi'ni de gezerken tüylerim diken diken oldu. İnşallah global kriz kalktığında yatırımcılarımız bu bölgeye yatırımlarını devam ettirirler. Çünkü bu gemi sanayinde de gelişmeye vesile olur. Bu ağır bir sanayidir. Gemi imalatı, hem zevkli, hem zorlu, hem de ekonomiye katkı payı çok olan bir sanayidir" dedi.

Haberx

Gemi & Yat İnşa Haberleri

Pearl Naval Filosunu Genişletme Kararı Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın Teslim Törenine Katılacak
Antalya Serbest Bölge, 24 Yılda 694 Lüks Yatı Suya İndirdi
Tersan Tersanesi Yeni Zelandalı Aurora Fisheries İle Kontrat İmzaladı
Atlas Tersanesi Kargo Gemisi Longera’yı Törenle Suya İndirdi