Kartal Yelken Açtı

Türk Yelken Vakfı VIII. Laser Trofesi'ne Ve Kartal Belediye Başkanlığı Kupası’na ev sahipliği yaptı.

Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un yegane Olimpik Yelken Merkezi Dragos, Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübüyle birlikte, Türk Yelken Vakfı VIII. Laser Trofesi ve Kartal Belediye Başkanlığı Kupasına ev sahipliği yapma heyecanını yaşadı.

Türkiye'de bulunan bütün yelkencilerin davet edildiği geniş kapsamlı organizasyon Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü ev sahipliğinde hayata geçti. Ulusal alanda yarışan bütün yelkencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışma 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Dragos koyu Adalar parkurunda gerçekleşti. Bu organizasyonla İstanbul'un marka değeri yüksek ilçelerinden biri olan Kartal, ulusal alanda büyük öneme sahip olan organizasyona ev sahipliği yaptı.

Doğal Parkur olması dolayısı ile ulusalın yanı sıra uluslar arası organizasyonlara da kapılarını açabilecek nitelikte olan Kartal Dragos- Adalar Yelken Parkuru, konumu itibari ile yelken yarışlarının merkezi olmaya aday gösteriliyor. Ulusal alanda pek çok yarışa ev sahipliği yapmış olan Dragos Yelken parkuru şimdi de Türk Yelken Vakfı VIII. Laser Trofesine ev sahipliği yaptı.

Düzenlenen organizasyonla 28 Temmuz, 1 Ağustos tarihleri arasında, İstanbullulara görsel bir şölen sunan yelken yarışları, komite tarafından belirlenen parkurda gerçekleştirildi. Standart, 4.7 ve Radial olmak üzere üç ayrı etaptan oluşan ve dört gün süren yarışlarda yarışmacılar kupa almak için denize açıldı. Toplam 65 ulusal takımın mücadele ettiği yarışmanın ikinci günü sporcular Kartal Belediye Başkanlığı Kupasını kazanmak için yelken açtı. Tüm bölge halkının kıyıdan rahatça izleyebildikleri yelken yarışlarının kıyı ayağı da oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Türk Yelken Vakfı VIII. Laser Trofesi ve Kartal Belediye Başkanlığı kupası ödülleri Dragos Marina İhtisas Kulübü amfisinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, Başkan Yardımcıları, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ve Türk Yelken Federasyonu yetkililerinin sporculara verdiği kupaların yanı sıra sponsor firma tarafından yapılan çekilişle, dört sporcuya da yelken armağan edildi.

Dragos'da yapılacak yarışlar için gelen yaklaşık 150 kişilik sporcu kafilesi de 28 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında Kartal Belediyesi'nin Büyükada'da bulunan Sosyal Tesisinde konakladı. Tesislerde tüm imkanlardan faydalanarak, gün boyu doğa ve denizle iç içe vakit geçiren yelkenciler, yarışmanın verdiği stresi ve yorgunluğu burada attı.

SU SPORLARI Haberleri

“TENZOR INTERNATIONAL CUP” 4. Etap Finali Tamamlandı
MIYC Kış Trofesi Yarışı Rüzgar Yetersizliğinden İptal Oldu
Milli Yelkenci Yiğit Yalçın Çitak’tan Olimpiyat Kotası
J/70’te Zafer “Bogatyrs” Takımının Oldu
Yarımca Yelken Tesisinin 300 Günde Bitmesi Hedefleniyor