KTÜ'lü Öğrencilerin Elektrikli Otonom Su Üstü Aracı Dünya İkincisi Seçildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ortahisar Creatiny RoboTeam takımı, "13. RoboBoat 2023 Elektrikli Otonom Su Üstü Araç Yarışması'nda dünya ikincisi oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ortahisar Creatiny RoboTeam takımı, "13. RoboBoat 2023 Elektrikli Otonom Su Üstü Araç Yarışması'nda dünya ikincisi oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ABD'de 22-28 Mart'ta 28 takımın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, mühendislik açısından dizayn, mekanik, yazılım ve elektronik alanlarında oluşturulan en iyi otonom su üstü araçları derece alabilmek için yarıştı.

KTÜ-Ortahisar Creatiny RoboTeam takımı, 11 öğrenci ile danışman Dr. Öğretim Üyesi Rafet Çağrı Öztürk tarafından yarışma için gerekli teçhizat ve donanımı üzerinde barındırabilecek şekilde katamaran gövde formunda tasarlanan araçla ikinciliği elde etti.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise sosyal medya hesabından, "KTÜ ve Türkiye sizinle gurur duyuyor. Tebrikler gençler." paylaşımında bulundu.

Vira Haber

EĞİTİM Haberleri

Mersin Üniversitesi’nde Denizcilik Haberciliği Paneli Düzenlendi
Mersin Üniversitesi’nden “Denizcilik Haberciliği” Paneli
Skills4Sea Anketleri Yayında
Beykoz Denizcilik Meslek Lisesi Mezunları Derneğinin Seçimli Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Türkiye Genelinde Milyonlarca Öğrenci Karne Alarak Yarıyıl Tatiline Girdi