Marmara Yat Rallisi Şarköy'de

Ataköy Marina Yacht Clup tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Marmara Yat Rallisi'ne (MAYRA) katılan yatlar, 2 Temmuz'da Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde olacak.

Ataköy Marina Yacht Clup tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Marmara Yat Rallisi'ne (MAYRA) katılan yatlar, 2 Temmuz'da Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde olacak.

24 Haziran'da Tuzla'dan başlayacak olan MAYRA'ya katılan yatlar, 25 Haziran'da Yalova, 26 Haziran'da Gemlik, 27-28 Haziran'da Zeytinbağ, 29 Haziran'da Marmara Adası, 30 Haziran'da Erdek, 1 Temmuz'da Paşa limanlarında geceledikten sonra, ralli 2 Temmuz'da Mürefte'de sona erecek.

MAYRA'ya katılan yatçılar, gündüz Gelibolu Yarımadası'nı, Mürefte'nin tarihi yerlerini, şarap müzesini ve şarap fabrikalarını gezecekler. Gece ise sporculara final yemeği verilecek.

Marmara Yat Rallisi Mürefte temsilcisi Mesut Kızılırmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'ni yat turizmine kazandırmak amacıyla yat rallisinin 1998 yılından itibaren her yıl düzenlendiğini bildirdi.

Ralliye bu yıl Cyrano, Frezya, Aybet, Kle, Cengizhan 2, Nursultan, Berna, Esperanza, Meltem 1, Chester, Neva, Ayça, Denizkurdu, Mat ve Cındrella adlı 15 Yat ile 35 denizcinin katılacağını anlatan Kızılırmak, şöyle konuştu:

''Rallinin komodorluğunu 2005 yılında dünya seyahatine Mürefte'den başlayan ve dünya turunu tamamlayarak Türkiye'ye dönen ünlü denizci Ali Gündüz yapıyor. Rallinin son ayağı yine Mürefte olarak belirlendi. Ralliye katılan yatçıları Mürefte'de en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı yaptık.''

Kızılırmak, 3 Temmuz'da rallicilerin bir kısmının İstanbul'a geri döneceğini, bir kısmının ise Ege ve Güney sahillerine gideceğini kaydetti.

Mynet

SU SPORLARI Haberleri

2026 Deniz Küreği Endurance ve Beach Sprint Türkiye Kupası Heyecanı Ayvalık'ta Başlıyor
Denizli Büyükşehirin Genç Sporcusundan 4 Türkiye Şampiyonluğu
TAYK 2026 Sezonun İlk Randevusunda 33 Ekip Kıyasıya Yarıştı
Didim’de Yelken Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Marmaris Körfezi'nde Yine Yelkenler Fora Oldu