TCG Anadolu’nun montajı devam ediyor

Türk Deniz Kuvvetleri’nin harekât kabiliyetini arttıracak TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin blok montajı hızla devam ediyor.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) olarak ihaleye çıkarılan ve daha sonra Havuzlu Helikopter Gemisi’ne (LHD) dönüştürülen proje, en son olarak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) olması kararlaştırıldı. ‘TCG Anadolu’ adı verilen geminin inşasına, Tuzla Sedef Tersanesi’nde başlandı.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin küresel veya bölgesel olarak yaşanan olaylar karşısında ani reaksiyon gösterebilen, afet ve insani yardım yapabilen bir yapıya kavuşması gerekiyordu. Uzak mesafelere güç aktarımı yapabilen, hava imkân kabiliyeti olan, geniş hacmi ile araç ve insanların belli bir süre korunaklı şekilde barınabileceği ‘TCG Anadolu’ da bu doğrultuda ön plana çıkıyor.

 TCG Anadolu 114 bloktan oluşacak. Gemi tamamlandığında içinde kullanılan malzemelerin yüzde 68’i yerli olacak. Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi GENESİS ADVENT Savaş Yönetim Sistemi sayesinde geminin silah ve sensörlerinin kontrolü ile birlikte gemi savunmasının sağlanması, görev kuvveti komuta kontrol ve amfibi harekât desteği sağlanmış olacak.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türk Deniz Kuvvetleri’nin harekât kabiliyetini arttıracak TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin blok montajına hızla devam ediliyor." dedi.

TCG Anadolu yapımını SEDEF tersanesinin üstlendiği yapımı süren, Türkiye'nin en büyük askeri gemisidir. Yapımı tamamlandığında Türk Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi olacaktır. 231 metre uzunluğundaki dev gemiye yeni nesil savaş uçakları F-35'ler, İHA ve helikopterler inebilecek. Taşınan onlarca tank ve zırhlı araç çıkarma için kullanılacak.

Vira Haber

Gemi & Yat İnşa Haberleri

Pearl Naval Filosunu Genişletme Kararı Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın Teslim Törenine Katılacak
Antalya Serbest Bölge, 24 Yılda 694 Lüks Yatı Suya İndirdi
Tersan Tersanesi Yeni Zelandalı Aurora Fisheries İle Kontrat İmzaladı
Atlas Tersanesi Kargo Gemisi Longera’yı Törenle Suya İndirdi