Teknelerin Türk bayrağına geçişi, yerli üretimi artıracaktır!

Tuzla Viaport Marina’da denizcilik basını ile bir araya gelen Viaport Marina Müdürü Mehmet Tunç, Türk Denizciliği ve son yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağı’na geçişini içeren düzenleme hakkında konuşan Viaport Marina Müdür Mehmet Tunç, bu düzenlemenin Türk Denizciliğine önemli katkı sağlayacağını ve yerli üretimi artıracağını söyledi. Tuzla Viaport Marina’da denizcilik basını ile bir araya gelen Viaport Marina Müdürü Mehmet Tunç, Türk Denizciliği ve son yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bayrak düzenlemesinin önemine değinen Tunç şu ifadeleri kullandı; “ Teknelerin, Türk Bayrağına geçişi ile ilgili yapılan düzenleme çerçevesinde, son dönemde önemli miktarda teknenin Tuzla Liman Başkanlığı’na başvuru yaptığını gururla gözlemliyoruz. Yapılan bu düzenlemenin ülkemizi çevreleyen sularda gerek Türk Bayraklı teknelerin seyir yapması yönünden, gerek deniz turizmine olan olumlu etkisi gerekse de ülkemizin denizcilik gücünün gelişimine yönelik olarak, önemli düzeyde bir katkı sağlayacağını öngörmekteyiz.”

“Üretimde ve satınalımda kolaylaştırıcı paketler önemli”
Açıklamasında, Türkiye’nin üretim potansiyeline de değinen Mehmet Tunç, bu düzenlemenin önümüzdeki dönemde üretim kapasitesine sahip kıyı bölgelerde, yerli imalatın artmasını beklediğini ve Türkiye’nin şuan ürettiğinden daha fazla ve daha kaliteli tekneler üreteceğini inandığını ifade etti. Yerli imalatın ve tekne satımının belli finansal anlaşmalar çerçevesinde yapılmasının denizciliğe katkı sağlayacağını düşündüğünü belirten Tunç; “Tedarik süreci içerisinde finans kolaylıkları da bulunan bir paket dahilinde değerlendirilerek, yeni tekne projeleri ile desteklenmesi bir o kadar önem taşımaktadır “ dedi.

“Fuarlarla denizciliğe destek veriyoruz”
Viaport Marina’nın özelliklerine de değinen Mehmet Tunç, dünyanın ilk ve tek 5 fonksiyonlu marinasında görev yaptığı için gururlu olduğunu söyledi. Projede 750 yat kapasiteli marina, 200 mağazalı outlet alışveriş merkezi, tema park, akvaryum ve oyun merkezinin bir arada bulunduğunu vurgulayan Tunç, “Burası dünyada ilk ve tek, dünyada bu kadar fonksiyonun bir arada olduğu, üstelik tüm bunların denizin hemen kenarında yer aldığı başka bir proje yok. 2015 yılından beri Tuzla’ya ve Anadolu Yakası’na önemli katma değer kazandırdık” ifadelerini kullandı. Projenin Tuzla gibi Türk Denizciliği’nin en önemli üretim merkezinde bulunmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Tunç, “Denizciliğe karşı herkesin önemli sorumlulukları var, bizler de üretimin önünde bulunan bir yat limanıyız, özellikle sahamızda düzenlediğimiz organizasyon ve tekne fuarları ile sektöre elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” diyerek denizciliğe katkı sağladıklarını vurguladı.

TURİZM Haberleri

Yüzde 12’lik Artış Yaşandı, Kruvaziyerde Rekorların Kırılacağı Bir Yıl Olacak
Kruvaziyer ile Amasra'ya Gelen Rus Turist Sayısı 20 Ayda 4.9 Kat Arttı
Emrah Yılmaz Çavuşoğlu: Turizm Haftası'nda 100 Milyon Turist ve 100 Milyar Dolar Hedefi
Türkiye Turizmde 2024 Yılına Damga Vuracak
Celestyal Discovery’nin Ege’deki Yolculuğu Başladı