1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Shanghai Salvage Kolkata enkazına talip
Shanghai Salvage Kolkata enkazına talip

Shanghai Salvage Kolkata enkazına talip

Çinli ortak girişim grubu Şangay Salvage, konteyner gemisi SSL Kalküta'nın enkazını kaldırmak için sigorta şirketleri ile görüşüyor.

A+A-

Şangay Salvage, geçtiğimiz haziran ayında  UNESCO dünya mirası alanı olan Sundarbans'ın mangrovlarının yakınında karaya oturan ve  daha sonra yanan 2006 yapımı  konteyner gemisi SSL Kalküta'nın enkazını kaldırmak için sözleşme yapmak üzere sigorta şirketleri ile görüşüyor.

Çin Devletine ait  kurtarma firması Şangay Salvage, geminin enkazının kaldırılması için  Hollandalı firma Smit Salvage ileişbirliği yapmayı istiyor.

Gemi haziran ayında battığı zaman ilk acil müdahale için  Lloyd's Open Form (LOF) sözleşmesi gereği gemiden kirletici maddelerin uzaklaştırılmasında kullanılan ekipmana sahip olan Smit atanmıştı.

Batan gemiyi kurtarma çalışmalarına bazı şirketler sözleşmede yer alan ve kaldırma sırasında ortaya çıkan herhangi bir kirlilik için mali yükümlülük nedeniyle işi üstlenmek istemiyorlar.

Çevre duyarlılığı

Haziran ayında, SSL Kolkata (2006 yapımı), UNESCO dünya mirası alanı olan Sundarbans'ın mangrovlarının yakınında karaya oturarak yanmıştı. Bu nedenle enkazın kaldırılmasıyla ilgili aşırı çevresel hassasiyet var. Hindistan yetkilileri, kirlilik  durumu izliyor ve kurtarma planlamasını yakından takip ediyor.

Kurtarma ihalesi İngiltere merkezli koruma ve tazminat sigortacısı North P & I Club tarafından yönetiliyor.

Enkaz kaldırma ihalesini almak isteyen Şangay Salvage,  son yıllarda yüksek değerli enkaz kaldırma çalışmalarında yer alan bir firma.  Bunlar arasında Sewol feribotunun ve konteyner gemisi Kea Trader kaldırılması çalışmaları da yer alıyor.

Endüstri kaynakları, Şanghay Salvage'nin diğer kurtarma şirketlerine karşı bir avantajı olduğunu çünkü Çin devletine ait olduğunu belirtiyorlar. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin hükümetinin mali desteğinin olması, Şanghay Kurtarma'yı, diğer firmaların felaketine yol açabilecek çalışmaların bir sonucu olarak çevresel zararların potansiyel mali yükümlülüklerini kabul edebilecek az sayıda şirketten biri haline getiriyor.

Ancak, yakın zamandaki başarısına rağmen, Şangay Salvage, Temmuz 2017'de Güney Pasifik'teki Durand Reef'te ikiye ayrılan Kea Trader'ın batığını kaldırma girişimi sırasında zorluklarla karşılaşmıştı.

Hava sorunları

Zorlu hava koşulları, en yakın limandan 130 deniz mili (240 kilometre) uzaklıkta bulunan enkazın uzaklığı ve teknenin doğal bozulması kurtarışını aksatmıştı.

Şangay Salvage, kurtarma operasyonu için yardımcı olmak üzere gelecek sene sahaya teslim etmeyi umduğu yeni bir sığ taslak gemi inşa ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 7566 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.