1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sicilya açıklarında göçmen teknesi battı
Sicilya açıklarında göçmen teknesi battı

Sicilya açıklarında göçmen teknesi battı

Endonezya'dan Avustralya'ya gitmeye çalışan sığınmacı teknesinin batması sonucu 3 kişinin öldüğü bildirildi. Bu arada Sicilya Adası açıklarında 200 Suriyeli göçmeni taşıyan tekne durduruldu.

A+A-

Endonezya'dan Avustralya'ya gitmeye çalışan sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Endonezyalı yetkililer, Batı Java'daki Cianjur bölgesinin güneyindeki Cidaun kıyılarında 157 kişiyi taşıyan teknenin batması sonucu bölgeye giden kurtarma ekiplerinin 150 kişi kurtardığını belirtti.

Teknenin batması sonucu ikisi çocuk üç kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden yetkililer, diğer kayıpların kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bu arada Avustralya ve Papua Yeni Gine arasında birkaç gün önce imzalanan anlaşmaya göre, Avustralya, ülkesine gelen sığınmacıları artık Papua Yeni Gine'ye gönderecek. Bu şekilde Avustralya yönetimi, fakir ülkelerden derme çatma balıkçı tekneleriyle yola çıkarak topraklarına gelen sığınmacıları caydırmayı amaçlıyor.

Sicilya'da kaçak teknesi durduruldu

İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası açıklarında 200 Suriyeli göçmeni taşıyan bir tekne güvenlik birimlerince karaya yanaştırıldı.

Sicilya'da Siracusa kentine bağlı Murro di Porco burnunun 5 mil açıklarında, İtalyan mali polis devriye botlarınca durdurulan 15 metre uzunluğundaki ahşap teknenin 200 Suriyeli kaçak göçmen taşıdığı bildirildi.

İtalyan haber ajansı AGI'nin haberinde, liman kenti Sircusa'ya çıkarılan kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 200 göçmenin sağlık durumlarının iyi olduğu, bu kişileri taşıyan tekneye el konulduğu belirtildi.

İtalya'nın Afrika'ya en yakın kara parçaları olan Lampedusa ve Sicilya adaları ile ada ülkesi Malta, yaz aylarında Afrika ve Ortadoğudan gelen binlerce kaçağın Avrupa'ya geçişteki ilk durağı oluyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.