1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sığınmacılar Pire Limanı'nı boşalttı
Sığınmacılar Pire Limanı'nı boşalttı

Sığınmacılar Pire Limanı'nı boşalttı

Yunanistan'ın en büyük limanı başkent Atina yakınlarındaki Pire'de son kalan sığınmacıların da ayrılmasıyla, liman yaklaşık 5 ay sonra boşaltıldı.

A+A-

Pire'de son kalan sığınmacıların da ayrılmasıyla, liman yaklaşık 5 ay sonra boşaltıldı. Dün son 400 kişinin de ayrılmasıyla liman tamamen boşaldı.

Atina-Makedonya Haber Ajansının haberine göre, sığınmacıların bir bölümü Atina civarındaki kamplara taşınırken, diğer kısmı kendi istekleri doğrultusunda limandan ayrıldı. Buna göre, hafta başında binden fazla sığınmacının konakladığı liman, bugün son 400 kişinin ayrılmasıyla boşalmış oldu.

Öte yandan, limanın temizlik işçilerinin geride kalan çadırları da temizlediği belirtildi. Ülkede turizm ve ticaretin en önemli noktalarından olan Pire  limanı, Balkan ülkelerinin sınırları kapatmasının ardından ülkede sıkışıp kalan sığınmacıların kendi imkanlarıyla kurdukları bir çadır kente dönüşmüştü.

Sığınmacılar, en yoğun günlerinde yaklaşık 6 bin kişiyi ağırlayan limanda zor şartlara rağmen aylarca konaklarken, şehir merkezinden uzak olmaları ve kötü yaşam koşulları nedeniyle kamplara taşınmayı reddetmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.