1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Socar Türkiye Şampiyonluğa Doymuyor
Socar Türkiye Şampiyonluğa Doymuyor

Socar Türkiye Şampiyonluğa Doymuyor

SOCAR Türkiye'nin, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından gerçekleştirilen 2019 İhracatın Yıldızları sıralamasında Türkiye ihracat şampiyonu olduğu açıklandı.

A+A-

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu yıl beşinci kez düzenlenen İKMİB 2019 İhracatın Yıldızları ödül töreninin koronavirüs salgını sebebiyle ilk kez dijital olarak yapıldığı ve törene Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve İKMİB Başkanı Adil Pelister'in katıldığı bilgisi paylaşıldı.

socar-turkiye.jpg

SOCAR Türkiye'nin genel sıralamada ihracat şampiyonu olduğu paylaşılan açıklamada,"'Mineral Yakıtlar' kategorisinde de SOCAR Dağıtım birincilik, STAR Rafineri ikincilik ödülünü aldı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Bozoklar'ın ödül törenindeki sözlerine de yer verildi.

Türkiye'nin en büyük dış yatırımcısı olan SOCAR Türkiye adına ödülleri almaktan memnuniyet duyduğunu aktaran Bozoklar, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı olarak 2019 yılında iştiraklerimiz Petkim, STAR Rafineri ve SOCAR Dağıtım’ın yaptığı toplam 3 milyar doların üzerinde ihracatla Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisine rağmen kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Bu katkıyı gelecek yıllarda da devam ettirmek en büyük hedefimiz. Bu vesileyle, şirketlerimizin başarısını ödüllendiren Ticaret Bakanlığımıza ve İKMİB yönetimine şükranlarımı sunuyorum."

28 KATEGORİDE 140 FİRMAYA ÖDÜL

Öte yandan, İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde toplam 28 kategoride ilk 5'e giren 140 firma ödül almaya hak kazandı.

Törende genel sıralamada, birincilik ödülünü SOCAR Türkiye aldı. Ciner İç ve Dış Ticaret'e ikincilik ödülü verilirken Eti Maden İşletmeleri de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Vira Haber

Bu haber toplam 3835 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.