1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOCAR'ın petrol platformunda yangın çıktı
SOCAR'ın petrol platformunda yangın çıktı

SOCAR'ın petrol platformunda yangın çıktı

Hazar Denizi'nde Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden (SOCAR)a ait Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda yangın çıktı.

A+A-

Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda yangın çıktı. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin tahliye ile yangın söndürme faaliyetini sürdürdüğü belirtildi.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden (SOCAR) yapılan açıklamada, yerel saatle 17.40'ta güçlü kasırga nedeniyle 10. platformda gaz hattının tahrip olduğu ve yangın çıktığı bildirildi.

Dalgalar engelliyor

Yangın sonrasında ilk olarak çalışanların tahliyesi için çalışmalara başlandığı fakat yüksek dalgaların kurtarma gemilerinin platforma yanaşmasına engel olduğu ifade edildi.

Tahliye ile yangın söndürme faaliyetini sürüyor

Bu arada Başkent Bakü açıklarında bulunan Hazar Denizi’ndeki “Güneşli” platformunda çıkan yangında arama kurtarma sonucu daha 14 kişi kurtarıldı.

Daha önce de biri kadın olmak üzere 5 kişinin kurtarılması ile kurtarılmış personel sayı 19’a yükseldi.

Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Zorlu hava şartlarına karşın Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin ve yangın söndüren gemilerin tahliye ile yangın söndürme faaliyetini sürdürdüğü belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.