1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Söküm yapılan tankerde 2 işçi öldü
Söküm yapılan tankerde 2 işçi öldü

Söküm yapılan tankerde 2 işçi öldü

Bangladeş'teki Chittagong plajında söküm yapılan Yunan tankerinde çıkan yangında 2 çalışan öldü.

A+A-

Pazartesi günü Bangladeş'teki Chittagong'da hurdaya çıkan bir Yunan tankerinde çıkan yangında, 2 kişi hayatını kaybetti. Yangın tankerin makine odasında çıktı . Çıkan yangında ağır yaralanan bir işçi hastaneye kaldırılırken hayatını kaybederken, diğeri ise gemide ölü bulundu.

Bangladeş’te sökümü yapılan tanker 2018'de Yunan şirketi Polembros Shipping tarafından Bangladeş'teki gemicilere satıldı. Son on yılda, nakliye şirketi Güneydoğu Asya'daki plajlara 24'ten fazla gemi gönderdi. Bunların yarısı, zayıf çalışma ve çevre koşullarıyla bilinen Bangladeş'te ağır hasar aldı.

Shipreaking Platform İcra Direktörü Ingvild Jenssen, 2009'dan bu yana, Yunanlı armatörlerin Güneydoğu Asya'daki plajlara 900'den fazla gemi gönderdiğini söyledi.  Jenssen,"Yunan hükümetinin, denizcilik endüstrisinin korkunç gemi söküm uygulamalarına son vermesi ve onarılamayacak zararlardan sorumlu tutulmasının zamanı geldi. Gemi sahiplerinin, işçilerine ve çevrelerine yatırım yapan geri dönüşüm tesislerine satış yapma sorumluluğu var. Hiçbir gemi sahibi, sahillerdeki korkunç koşullardan habersiz olduğunu iddia edemez, yine de gemileri için en yüksek fiyatı almak için gemilerini en kötü sökümcülere satmaya devam ediyorlar. .AB, Yunanlı gemi sahipleri tarafından bile takip edilmesi gereken bir standart belirledi. Ancak Yunanlı armatörler gemilerini AB bayrağı altında çalıştırmıyor’’ açıklamasını yaptı. Yunan tankeri son seferinden önce adını ve bayrağını değiştirdi.

Bu arada 2018'de hurdaya çıkarılan dünyanın büyük okyanus gemilerinin çoğunluğu Hindistan, Pakistan veya Bangladeş'teki bir plajda sökülüyor.

AB Çevre, Denizcilik ve Balıkçılık Komiseri, Avrupa deniz taşımacılığı endüstrisinin Güney Asya'daki en fazla eleştirilen kumsallardaki koşulları iyileştirme çabalarına öncülük etmesi gerektiğini söylüyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3943 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.