1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. STM, Brezilya’nın korvet ihalesine teklif verdi
STM, Brezilya’nın korvet ihalesine teklif verdi

STM, Brezilya’nın korvet ihalesine teklif verdi

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), Brezilya Donanması’nın korvet ihalesi için teklif verdiğini resmi twitter hesabından duyurdu. STM, ihale şartnamesindeki yerel ortak şartı sebebiyle BrasFELS Tersanesi’yle birlikte teklif verdi.

A+A-

Firma hesabında, “Brezilya Deniz Kuvvetleri “Tamandare Korvet Projesi  (Corvetas classe Tamandaré /CCT). ” kapsamında Brezilya’dan Brasfels Tersanesi ile birlikte teklifimizi verdik.” ifadesine yer verdi. Gemi özellikleri açısından MİLGEM Ada sınıfı korvetinin varyantı olarak görülüyor.

 Brezilya geçtiğimiz yıl dört adet yeni korvet tedariki için teklif talebi yayınlamıştı. Brezilya Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre, alınan teklifler şimdi teknik, yasal, mali ve finansal açıdan analiz edilecek. Deniz Kuvvetleri yetkilileri 27 Ağustos tarihine kadar tamamlanacak analizden sonra, tekliflerin kısa listeye alınacağını ve 29 Ekim’de en iyi teklifin seçileceğini belirtti.

Brezilya proje kapsamında 1,6 milyar dolar harcamayı ve ilk gemiyi 2021-2022 yıllarında teslim almayı planlıyor. Söz konusu gemiler yabancı bir firma ile birlikte yerel endüstrinin katılımı ile birlikte Brezilya’da üretilecek.

STM, ihale şartnamesindeki yerel ortak şartı sebebiyle BrasFELS Tersanesi’yle birlikte teklif verdi.

İhaleye teklif veren diğer dokuz firma , konsorsium ve ortaklık şöyle; BAE Systems (Birleşik Krallık), CONSUB Defesa Tecnologia S.A. (Brezilya) ve Mac Laren Oil Estaleiros Ltda. (Brezilya), ÁGUAS AZUIS Konsorsiyumu: Atech Negócios em Tecnologias S.A (Brezilya), Embraer S.A (Brezilya) ve ThyssenKrupp Marine Systems GmbH (Almanya), DAMEN SAAB TAMANDARÉ Konsorsiyumu: Damen Schelde Naval Shipbuilding B.V (Hollanda) ve Saab AB (İsveç), Alt Yükleniciler: CONSUB Defesa e Tecnologia S.A (Brezilya), WEG equipamentos elétricos S.A (Brezilya), and Wilson Sons Estaleiros Ltda. (Brezilya), FLV: Fincantieri S.p.A(İtalya), Leonardo S.p.A (İtalya) ve Vard Promar S.A. (Fincantieri Brezilya Tersanesi), VILLEGAGNON Konsorsiyumu: Naval Group (Fransa), Enseada Industria Naval S.A. (Brezilya) ve Mectron S.A. (Brezilya), Goa Shipyard Limited (GSL, India), Indústria Naval do Ceará (Breziltya), Fundação Ezute (Brezilya)  ve SKM Eletro Eletrônica Ltda.(Brezilya), Garden Research Shipbuilder Engineers (Hindistan), ELBIT Systems Ltd (İsrail) ve SINERGY Group Corporate. (Brezilya), Ukrinmash (Ukrayna), Thales (Fransa) ve Arsenal de Marinha do Rio de Janeiro (Brezilya).

CCT gemileri Brezilya Donanmasının Gemi Tasarım merkezinde tasarlandı. Gemilerden ilk olarak düşük radar kesit alanına sahip olması bekleniyor. Gemilerin çok rollü olması, hava, suüstü ve denizaltı tehditlerine karşı görev yapması hedefleniyor. Korvette helikopter için hangar da buluyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.