1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. The Telegraph: Yunanistan mültecilere göz yumuyor
The Telegraph: Yunanistan mültecilere göz yumuyor

The Telegraph: Yunanistan mültecilere göz yumuyor

İngiliz The Telegraph gazetesi "Syriza hem ideolojik nedenlerle hem de Yunanistan’ın borçlu olduğu AB ülkelerine karşı mültecileri koz olarak kullanmak için mültecilere göz yumuyor." dedi.

A+A-

Türkiye’de serbest dolaşım hakkına sahip Suriyelilerin Midilli ve Kos (Istanköy) gibi Yunan Adaları'na giden feribotlarla yolculuk yapmasına müdahale edilmediğini belirten gazete, Yunanistan’da bu yıl iktidara gelen sol parti Syriza’nın da mültecilerin girişini engelleme konusunda yavaş hareket ettiğini öne sürdü.

The Telegraph’a göre, Syriza hem ideolojik nedenlerle hem de Yunanistan’ın borçlu olduğu AB ülkelerine karşı mültecileri koz olarak kullanmak için mültecilere göz yumuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Nehir (Potami) Partisi milletvekili Stephanos Psimenos ise Yunan yetkililerin rüşvet karşılığında mültecilerin geçişine izin verdiğini iddia etti. Gazeteye konuşan Yunanistan sahil güvenlik yetkilileri, sadece pazartesi ve salı günü Türkiye’den adalara bin 200’den fazla sığınmacının geçtiğini belirtti. Yetkililer, çoğunluğu Suriyeli olan mültecilerden en az 300 tanesinin göçmenleri karşılayacak temel donanımlara sahip tesislerden yoksun Kos Adası’na geldiğini aktardı. AB’nin ‘Schengen’ vize bölgesine dâhil olan Yunanistan, turizmi canlı tutmak amacıyla Türkiye vatandaşlarına adalara vardıklarında vize veriyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.