1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Times'tan kritik çağrı: Dünya istikrarsızlaşıyor
Times'tan kritik çağrı: Dünya istikrarsızlaşıyor

Times'tan kritik çağrı: Dünya istikrarsızlaşıyor

Times gazetesi, Kuzey Kore'nin füze denemeleri ve Türkiye-Rusya krizinden yola çıkarak dünyanın giderek istikrarsızlaştığını yazdı. Gazetede yayımlanan editör yazısında siyasetçilere çağrıda bulunuldu.

A+A-

 Times'ta bugün yayımlanan editoryal yazısının başlığı, 'küresel ihtilaf' oldu. Bugünkü dünyanın dengeden uzak olduğunun belirtilmesiyle başlayan yazıda gerilim kaynağı üç gelişmeye ifade edildi. Birincisi, Kuzey Kore'nin füze denemeleri, ikincisi Rusya ile Türkiye arasındaki gerilim, üçüncüsü ise Ukrayna gerilimi.

"Moskova Kürt savaşçı gruplarına desteğini artırdı"


Times, Türkiye'nin Kasım ayında bir Rus jetini düşürmesinden bu yana, iki ülke arasında bir askeri çatışma gerçekleşmemiş olsa da büyük bir diplomatik ve ticari sürtüşmenin yaşandığını yazdı. "Moskova, sol eğilimli Kürt savaşçı gruplarına desteğini artırdı" diye yazan gazete, bunun, Ankara'yı, sınırında bir Suriye Kürdistanı'nın kurulacağına dair kaygılandırdığına dikkat çekti.

Yazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü açıklamalarıyla devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Washington'ın, kendisi veya Suriyeli Kürtleri desteklemek arasında seçim yapması gerektiğini söyledi. Orta yol olmadığını belirtti. Öyle görünüyor ki, Cumhurbaşkanı'na göre, Rusya gerçekten, sadece İslam Devleti'yle değil Ankara'nın kendisiyle de ilan edilmemiş bir savaşın eşiğinde. Bu nedenle Suriye'nin kuzey sınırındaki, planlı veya plansız, herhangi bir yeni hadise, NATO müttefiki olan Türkleri, Ruslarla açık bir savaşa itebilir."

Yazının sonunda dünyadaki siyasetçilere bütün bu sorunlarla ilgili tansiyonu düşürmek için yeni yollar bulma çağrısı yapıldı ve "Siyasetçiler, bazı liderlerin rasyonel olmadığı tehlike zamanlarında dahi riski en aza indirmek için rasyonel sonuçlar peşinde koşmalıdır" uyarısında bulunuldu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.