1. HABERLER

  2. DENİZ

  3. Tonlarca Deniz Salyangozu Uzak Doğu’ya Gidiyor
Tonlarca Deniz Salyangozu Uzak Doğu’ya Gidiyor

Tonlarca Deniz Salyangozu Uzak Doğu’ya Gidiyor

Batı Karadeniz'in en önemli limanlarından Akçakoca'da balıkçıların avladığı salyangozlar, Uzak Doğu ülkelerine ihraç ediliyor.

A+A-

Sabah denize açılan balıkçılar, akşam saatlerine kadar salyangoz avcılığı yapıyor. Belirlenen kotanın dışına çıkmadan avcılık yapan balıkçılar, akşam saatlerinde limanda alıcısı hazır bulunan salyangozları kamyonlara yüklüyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, balıkçıların ek geçim kaynağı olarak deniz salyangozu avcılığı yaptığını söyledi.

Balıkçıların büyük uğraşlarla denizin dibinden salyangozları çıkarttığını belirten Karakaş, "Akçakoca'da dalma usulü ile salyangoz avcılığı başladı. Hava şartları ve denizin bir miktar bulanık olması salyangoz avcılığını bir miktar da olsa etkilemiş durumda ama hareketlilik başladı. Şu anda salyangoz avcılığı iyi durumda diyebiliriz." dedi.

20200618-2-43028731-56034562-web.jpg

TAMAMI İHRAÇ EDİLİYOR

Salyangozların boyutlarına göre kategorize edildiğini söyleyen Karakaş, "Eylül ayına kadar bu şekilde devam edecektir diye düşünüyorum. Salyangozlar Türkiye'de öncelikle işleniyor daha sonra büyüklük ve küçüklük kategorilerine göre ayrılıyor. Özellikle Uzak Doğu ülkelerine Çin, Japonya, Kore gibi ülkelere ihraç ediliyor."

Karakaş, sezonda ortalama Akçakoca bölgesinde 500 ton civarında deniz salyangozu avcılığı yapıldığını, bunların tamamının ihraç edildiğini bildirdi.

20200618-2-43028731-56034555-web.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 22104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.