1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Torunlarına dedelerini anlattılar
Torunlarına dedelerini anlattılar

Torunlarına dedelerini anlattılar

Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan 81 denizci, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda anıldı. Kazadan sağ kurtulan Hüseyin Akış'ın anlattıkları törene katılanları duygulandırdı.

A+A-

Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan 81 denizci, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda anıldı. Kazadan sağ kurtulan Hüseyin Akış'ın anlattıkları törene katılanları duygulandırdı.

Akdeniz'de NATO tatbikatından dönen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Dumlupınar Denizaltısı 4 Nisan 1953'te Çanakkale Boğazı'nda yabancı bir gemiyle çarpışarak batmıştı. Kaza sonrası batan denizaltıda mahsur kalan 81 denizci şehit olmuştu. Türk denizcilik tarihinin en büyük facialarından biri olarak kabul edilen Dumlupınar faciasının şehitleri, 58 yıl sonra anıldı. Zaman Gazetesi'nin dün manşetten son tanıkların ifadelerine yer verdiği faciayla ilgili Gölcük Donanma Üssü Komutanlığı'nda düzenlenen törene kazadan sağ olarak kurtulan emekli astsubay Hüseyin Akış (88) ve şehit yakınları katıldı.

Şehitlerin torunlarına dedelerini anlatan ve soruları cevaplandıran Hüseyin Akış, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Törene, batan gemide kurtarılmayı bekleyen ancak umutların tükendiği anda "vatan sağ olsun" diyerek tarihe geçen Astsubay Selami Özden'in kardeşi Haşim Özden de katıldı. Özden, olayı duyar duymaz Çanakkale'ye Nara Burnu'na gittiğini ve orada kardeşiyle en son kez konuşan yetkililerle görüştüğünü anlatarak, "Onlar bana 'Biraz evvel kardeşinizle son konuşmamızı yaptık. Vatan sağ olsun, dedi.' diye kardeşimin sözlerine aktardılar." şeklinde konuştu. Özden'in konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Törenin ardından şehit yakınlarına Denizaltı Müzesi, Denizaltı Filo Komutanlığı karargâhı gezdirildi.

dumlupinar.jpg

Zaman

Bu haber toplam 3249 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.