1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tsunami dev şirketleri de vurdu
Tsunami dev şirketleri de vurdu

Tsunami dev şirketleri de vurdu

Japonya'da meydana gelen son 140 yılın en şiddetli depremi ülke genelinde büyük zarara yol açtı. Reuters, Japonya'da küresel çapta üretim yapan şirketlerin son durumu ve hasar raporlarını derledi.

A+A-

Japonya'da meydana gelen son 140 yılın en şiddetli depremi ülke genelinde büyük zarara yol açtı. Reuters, Japonya'da küresel çapta üretim yapan şirketlerin son durumu ve hasar raporlarını derledi.

İşte alfabetik sıraya göre bu şirketler ve uğradıkları zararlar:

ASAHI KASAI
Miyagi'de bulunan fabrikanın elektrik kesintisi nedeniyle faaliyeti durdu. İşçiler tahliye edildi ancak zararın boyutu konusunda bir tahmin bulunmuyor.

BRIDGESTONE
Büyük fabrikalarından herhangi biri için bildirilmiş hasar bulunmuyor.

CANON
Herhangi bir hasar ya da yaralanma haberi gelmedi.

CITIGROUP HOLDINGS JAPAN
İşlemlerde bir aksama bulunmuyor, operasyonlar deprem sonrasında önceki gibi devam ediyor. Tokyo'daki tüm personel güvende. Tokyo dışındaki tüm şubelerdeki personelinin güvenliği için henüz bir doğrulama yapılmadı. Sendai de şubesi bulunmuyor.

COSMO OIL
Tokyo'nun doğusunda Chiba'da bulunan petrol rafinerisinde büyük yangın çıktı. Tüm faaliyetler dururken, rafinerideki yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor.

FUJITSU
Bazı üretim tesisleri zarar gördü ancak ölü ya yaralı yok.

HONDA MOTOR
Tochigi'deki ar-ge biriminde kantin duvarının çökmesiyle 43 yaşında bir erkek çalışan hayatını kaybetti. Tochigi'deki diğer birimlerde de duvar ve çatılarda hasarlar meydana geldi. 30 kişi yaralandı.

Sayama, Tochigi ve Hamamatsu'daki fabrikalarda faaliyet durdu.
Japonya'nın orta kesiminde bulunan Suzuka fabrikasında ise ara verilen üretime yeniden başlandı.

JFE ÇELİK
Şirket önceden gelen haberleri yalanlayarak Chiba'daki fabrikasında yangın olmadığını açıkladı.

-JSR (Sentetik kauçuk üreticisi)
Ibaraki'deki, Kashima fabrikası üretimi durdurdu. Herhangi bir tesisi için hasar bildirmedi.

MITSUİ MADENCİLİK
Aomori bölgesindeki Hachinohe çinko tesisindeki operasyonlarını durdurdu.

NISSAN MOTOR
Japonya'daki dört montaj fabrikasında da üretim durdu. Tochigi ve Fukushima'daki fabrikalarında küçük çaplı yangınlar çıktı. Tochigi'deki fabrikada iki çalışan hafif yaralandı.

PANASONIC
Fukishima'da ses sistemleri ve dijital kamera üreten iki fabrika, Miyagi'de ise fotoğraf makinesi lensi üreten bir fabrikada üretim durdu.

SONY
Şirketin ikisi Fukushima, dördü de Miyagi de olmak üzere Japonya’daki altı fabrikasının tamamında faaliyetlerde durduruldu. Çalışanlar tahliye edildi. Sony’nin Miyagi’deki fabrikası kimyasal yarı iletkenler, diğer üç fabrikasıysa optik film ve farklı yedek parçalar üretiyordu. Fukushima’daki fabrikalarda batarya üretimi gerçekleşiyor.

Miyagi’deki fabrikalardaki kimyasal ürünlerin bulunduğu katları suların bastığı, bin kadar çalışanın ikinci kata sığındıkları belirtildi.

SUMITOMO METAL INDUSTRIES
Metal üreticisi şirket, Ibaraki’deki fabrikasında iki büyük endüstriyel fırınını kapattı. Şirkette kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

TOHOKU ENERGY
Şirketin Miyagi’deki santralinde, bir tirbünden dumanların yükseldiği belirtildi. Tesisteki nükleer santrallerde herhangi bir sızıntının olmadığı belirtildi.

TOKYO ENERGY
Şirketin Fukushima Daiichi’deki nükleer santralinde üç reaktörün otomatik olarak kendini kapattığı belirtildi. Reaktörlerdeki soğutma sistemleri de aynı anda kapandı. Tesiste herhangi bir nükleer sızıntı gerçekleşmedi. Gözlem kameraları da durumu teyit etti.

TOKYO GAS
Şirket, Kanto şehrinde 35 bin eve doğalgaz tedarikini kesti.

TOYOTA MOTOR
Japon otomobil üreticisinin yedek parça merkezi Miyagi kentinde bulunuyor. Yaris marka otomobillere yedek parça sağlayan fabrika yılda 120 bin birimlik üretim gerçekleştiriyor.

Şirketin Kanto kentinde de yedek parça üretim tesisi bulunuyor. Burada da Belta, Auris, Blade modelleri için üretim gerçekleşiyor.

Toyota’nın Miyagi’de aynı zamanda Panasonic ile ortak olduğu bir tesisi de var burada hibrid araçlar için bataryalar üretiliyor. Şu anda tesiste üretim durmuş durumda.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.