1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türk gemisi 63 gündür rehin
Türk gemisi 63 gündür rehin

Türk gemisi 63 gündür rehin

Türk gemisi, demir götürdüğü Tunus’ta 5 Mayıs’tan beri rehin. 60 bin $ borç nedeniyle tutulan gemideki 10 personel açlıkla karşı karşıya.

A+A-

Antalya’dan 29 Ocak 2010’da ayrılan ve İtalya, Tunus, Hırvatistan, Mısır arasında yük taşımacılığı yapan Asu Denizcilik’e ait Türk bayraklı İrfan Akansu isimli 3 bin 24 grostonluk kuru yük gemisi Tunus’ta borcundan ötürü 63 gündür rehin tutuluyor. Star gazetesinin haberine göre,  Armatör Suat Akansu’ya ait olan gemi, Tunus limanına olan 60 bin dolarlık borcu nedeniyle rehin tutulurken, 10 kişilik gemi personelinin Türkiye’ye dönüşlerine de izin verilmiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan gemi kaptanı Adil İşçen, armatör Suat Akansu’nun geminin borcunu ödemeyi sürekli geciktirdiğini, gemiyi satışa çıkarttığını söyleyerek personeli oyaladığını söyledi.

Kaptankalpkrizigeçirdi

Sağlık sorunları yaşamaya başladıklarını ve yakıt ile yiyecek sıkıntısı çektiklerini anlatan Kaptan İşçen şunları söyledi: “Tunus limanına 60 bin dolar tutarındaki geminin borcu nedeniyle burada rehin tutuluyoruz. Türkiye’ye dönmemize izin verilmiyor. Armatör bizimle ilgilenmiyor. İzlanda’daki Eyyafyallayöküll yanardağı patladığı günlerde İtalya’daydık, ‘Bari personeli Türkiye’ye çekin’ dedik. Bize ‘Yanardağ patladı uçuşlar iptal oldu’ yanıtını verdi. Geminin limana borcu olduğu gibi armatörün personele de borcu var. Zor durumdayız.

Türk elçiliği bize yardım ediyor ama yardım etmekle bu iş çözülmüyor. Ben geçen gün kalp krizi geçirdim. Burda ölmek istemiyorum” dedi.

 

Star

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.