1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Türkiye Avrupa'nın gemilerini yapmaya talip
Türkiye Avrupa'nın gemilerini yapmaya talip

Türkiye Avrupa'nın gemilerini yapmaya talip

“Maritime Business Dialogue” isimli toplantı İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın İstanbul’da bulunan merkez binasında gerçekleşti.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve çalışma arkadaşları, Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Komisyoneri  Violeta Bulc ve beraberindeki heyetle “Maritime Business Dialogue” isimli toplantıyı gerçekleştirmek üzere, DTO‘nun İstanbul’da bulunan merkez binasında biraraya geldi.

Avrupa Birliği Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc ve heyetinin yanısıra ilgili bakanlıkların ve Türk denizcilik sektörünün önemli temsilcilerinin de katıldığı toplantıda “Denizcilik Sektörü Ve Endüstrisinde Avrupa Birliği İle İşbirliği Olanakları” konusu gündeme getirildi. Türk denizcilik sektörü ve endüstrisinin mevcut yeteneklerinin ve potansiyelinin, Avrupa Birliği ile geliştirilecek ortak girişim ve projeleri, uluslararası denizciliğin taleplerini de karşılayabilecek yeni bir pazara dönüştürme fırsatı tüm boyutları ile görüşüldü.

Avrupa Birliğinin katkılarıyla, Türkiye’nin küresel denizciliğin dekarbonizasyonu, çevre dostu ve ekonomik gemilerin üretimi konusunda küresel bir merkez ve Uzak Doğu ile rekabet edebilen bir pazar olmasının AB ile ortak bölgesel çıkarlara katkısı gündeme getirildi.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türkiye’nin sahip olduğu Gemi İnşa, Bakım Onarım, Retrofitting ve Gemi Söküm imkan ve kabiliyetlerinin, Avrupa Birliği ile münhasır ortaklık ve iş birliği içerisinde geliştirilmesi ve kullanımının, Türkiye’nin de ayrılmaz bir parçası olduğu Avrupa’ya yeni ufuklar açabileceğini belirtti. Ayrıca Kıran konuşmasında Türkiye-Avrupa Birliği ortak çalışması olarak geliştirilecek denizcilikte çevre dostu projelerin, AB fonları ve bankalarından sağlanacak finansman desteği ile özel sektör açısından da uygulanabilir ve yatırım yapılabilir birer faaliyet alanı olabileceğini özellikle vurguladı .

4-086.jpg

2-127.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4914 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.