1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Türkiye için yeni marka:X-Yachts
Türkiye için yeni marka:X-Yachts

Türkiye için yeni marka:X-Yachts

ETAP yatlarının Türkiye Distribütörü E-Trend Yatçılık, uluslararası üne sahip yeni bir yelkenli markasını Türkiye pazarına kazandırmaktan gurur duyuyor

A+A-

ETAP yatlarının Türkiye Distribütörü E-Trend Yatçılık, uluslararası üne sahip yeni bir yelkenli markasını Türkiye pazarına kazandırmaktan gurur duyuyor.

“Katıksız Yelken Coşkusu”
Bu slogan; su hattındaki üç sıra çizgisi ile kendini hemen ayırt ettiren X-Yachts’ların, eşsiz bir kalite ile finish çizgisinde birinci olma zevkini özetliyor.

Geçmişte X-79 ve IMX-38-40-45 modelleri ile tüm yarışlarda önde giden X-Yachts, günümüzde de Xp ve Xr serisi ile başarılara imza atmaya devam ediyor. Bugün X-Yachts’ın ISAF onaylı, her yıl hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonaları düzenlenen iki değişik One-Design seçeneği bulunmakta. Bunlar; 2008 yılında Sailing World tarafından yılın teknesi ilan edilen; X-41, Ekim 2005’te tasarım aşamasında duyurulduğunda hemen 100’den fazla sipariş alarak rekor kıran, 2007’de Best Racer/Cruiser kategorisinde yılın teknesi seçilen; X-35.

Ayrıca, ilk kez 2008’de suya indirilen ve aynı yıl çeşitli uluslararası ödüller kazanan, özellikle uzun yol için tasarlanmış yüksek performanslı Xc serisi de yelken camiasında büyük ilgi ve takdir görüyor. Bu ilginin sonucunda, X-55’in 2007 Düsseldorf’ta European Yacht of the Year ödülünü almasından sonra Xc 45 modeli de aynı ödüle 2009’da layık görüldü.

X-Yachts 2011 yılına üç ayrı sınıfta çeşitli uluslararası ödüller almış toplam 12 model ile girmekte. İşte o 12 Model:

Xcruising; Xc 38, Xc 42, Xc 45, Xc 50
Xperformance; X-34, Xp 38, Xp 44, X-50, X-55, X-65
Xracing (One Design) X-35, X-41

Yelken ve yarış tutkunu üç ortak tarafından 1979’da kurulan ve halen bu kurucu ortaklar tarafından yönetilen X-Yachts’ın yönetim ve tasarım merkezi ile üretim tersanesi ve marinası hep bir arada Danimarka’nın Haderslev şehrinde bulunmakta.

Kurulduğu ilk günden beri X-Yachts’ın değişmeyen hedefi su yüzeyindeki en hızlı, en rahat ve en kaliteli yarış tekneleri ile performansı yüksek gezi teknelerini üretmek.

2010 sonbaharında duyurulan ve Mart 2011’de suya inecek Xp 44’ün, tıpkı X-50 gibi çok ilgi çekmesi bekleniyor. Aynı şekilde gezi sınıfındaki Xc ailesinin en küçük yeni ferdi Xc-38 de aynı tarihlerde suya inecek olup, şimdiden 2011 European Yacht of the Year ödülüne aday gösteriliyor.

Virahaber

Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.