1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman için Kuşadası'na geliyor
Liman için Kuşadası'na geliyor

Liman için Kuşadası'na geliyor

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Kuşadası Limanı’nda yaşanan sorunun çözümü için Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç’ın da katılımıyla 05 Aralık Pazar günü yeni bir toplantı yapılacağını belirtti.

A+A-

2003 yılında özelleştirilen Kuşadası Limanı alanında Türkiye’nin 2. limanı olarak kruvaziyer turizminde payını hızla yükselttiğini ifade eden Mehmet Erdem, Kuşadası Limanı’nın bölgede önemini hissettiren bir liman halini aldığını belirterek, “2 iskele ve 4 rıhtımla hizmet veren limanda kapasite anlamında bazı yetersizliklerin varlığı hepimizin malumudur. Limanın ihtiyacı olan kapasite artırımına yönelik 3.iskelenin yapımı ile alakalı ön çalışmalara başlanmıştır. Ancak 3.iskelenin yapılmasıyla birlikte kıyıda da yeni yapılaşmaların olacağı ve bu yapılaşmanın Kuşadası’na etkilerinin olacağı yönünde söylentiler de ortaya çıkmaya başlamıştır” dedi.

Endişelerin giderilmesi için 28 Kasım 2010 tarihinde konunun tarafları olan STK’lar ile AK Parti Aydın Milletvekillerinin katılımıyla Kuşadası’nda bir toplantı gerçekleştirildiğini anımsan Erdem, “Gerçekleştirilen toplantıda müspet ve menfi yönleriyle değerlendirilerek; 30 Kasım 2010 günü de yine AK Parti Aydın Milletvekillerinin katılımı ile Ankara’da 2. bir toplantı gerçekleştirilmiştir. İkinci toplantı, konuyla ilgili planı hayata geçirecek bakanlık olan Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Bakanı Sayın Mustafa Demir ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Sayın Önder Kıraç’ın da dâhil olması ile verimli olmuştur. Burada varılan mutabakat neticesinde de 05 Aralık 2010 pazar günü saat 13.00 de Aydın Milletvekilleri, STK’lar ve Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Sayın Önder Kııraç’ın da katılımları ile Kuşadası’nda yeni bir toplantı yapılmasına karar verilmiştir” diye konuştu.

Haberx

Bu haber toplam 902 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.