1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye, mutabakatın tescili için BM'ye başvurdu
Türkiye, mutabakatın tescili için BM'ye başvurdu

Türkiye, mutabakatın tescili için BM'ye başvurdu

Türkiye, Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının tescili için BM'ye bildirimde bulundu.

A+A-

Türkiye, Libya ile 27 Kasım'da imzalanan ve 8 Aralık'ta yürürlüğe giren mutabakatın tescil edilmesi amacıyla dün BM'ye bildirim yaptı. Türkiye, Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının tescili için BM'ye bildirimde bulundu.

Türkiye ile Libya'daki UMH (Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti) arasında 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı.

Libya’da Halife Hafter liderliğinde bulunan doğudaki hükümet, Fransa, Rusya, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenirken İtalya, Türkiye ve Katar Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümetini destekliyor.

UMH ayrıca uluslararası alanda meşru hükümet olarak tanınıyor. Bu tanınırlığın Libya'daki savaşın seyrine göre değişebileceği ifade ediliyor.

Çatışmaların sürdüğü Libya'da, Rusya destekli Halife Hafter birlikleri (Tobruk Hükümeti), son aylarda ciddi ilerleme sağlayarak ülkenin büyük bölümünü kontrol altına aldı.

UMH ise başkent Trablus ile birlikte birkaç kenti kontrol ediyor. Ülkede ayrıca bazı kabilelerle DEAŞ'ın kontrol ettiği alanlar yer alıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.