1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Türkiye’nin Gökyüzündeki Yeni Gücü: P-72 Deniz Karakol Uçağı
Türkiye’nin Gökyüzündeki Yeni Gücü: P-72 Deniz Karakol Uçağı

Türkiye’nin Gökyüzündeki Yeni Gücü: P-72 Deniz Karakol Uçağı

Meltem-3 projesi kapsamında üretimi yapılan iki adet P-72 Deniz Karakol Uçağı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına (DzKK) teslim edildi.

A+A-

Teslimat duyurusunu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından, yaptı. Mavi vatana çelik kanatlı bekçilerin yenisini eklediklerini duyuran Demir, şunları kaydetti: "Mavi Meltem-3 Projesi kapsamında iki adet P-72 Deniz Karakol Uçağımızı daha DzKK'ya teslim ettik. DzKK’nın stratejik unsuru olarak hizmet eden Deniz Karakol uçaklarımız, ülkemizin gökyüzündeki gücüne güç katıyor."

İki P-72 Deniz Karakol Uçağı Daha Yolda

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında tamamlanan kabullerle iki P-72 Deniz Karakol Uçağı daha donanmanın hizmetine girmiş olacak.

10 Aralık 2020'de gerçekleşen ilk Deniz Karakol Uçağı'nın teslimatını takiben bu yıl içinde ilave 3 Deniz Karakol Uçağı ile bir Deniz Genel Maksat Uçağı'nın DzKK'ye teslimatı gerçekleştirildi.

Böylece Donanmanın hizmetine giren ve Mavi Vatanın kontrolü ve korunması için önemli bir kuvvet çarpanı olan P-72 Deniz Karakol uçaklarının sayısı 4'e ulaştı.

Başkanlık tarafından yürütülen Meltem Projesi kapsamında ana yüklenici İtalyan Leonardo firması, savunma sanayii firmaları TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN ve MİLSOFT firmaları alt yüklenici olarak görev alırken; son iki uçak teslimatının 2022 içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Bu teslimatlarla Türkiye'nin kıta sahanlığı ve ulusal çıkarlarının mevcudiyetini koruduğu sularda Türk Silahlı Kuvvetlerinin stratejik unsuru olarak başarıyla hizmet eden Deniz Karakol uçaklarının sayısı 12 olacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 5154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.