1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tuz Gölü'ne, doğalgaz deposu yapılacak
Tuz Gölü'ne, doğalgaz deposu yapılacak

Tuz Gölü'ne, doğalgaz deposu yapılacak

Tekirdağ açıklarında yapılan doğalgaz depolama tesisinden sonra ikinci tesis için de düğmeye basıldı. Tuz Gölü altına yapılacak tesis için Çinli firma incelemelerde bulundu.

A+A-

Doğalgaz deposu yapım işini üstlenen Çinli Tianchen Science Tecchnology Park Development Şirketi’nden bir grup heyet, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’yı makamında ziyaret etti. Şirketin geliştirme müdürü Gao Huıbın, doğalgaz deposunun Tuz Gölü’nün yaklaşık 1 kilometre derinliğine yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

”1 kilometre derinliğe depolar kurulacak. Daha sonra 600 metre civarında bir boşluk oluşturacağız. Orayı tamamen depo olarak kullanacağız. Toplam 12 tane depo olacak. Her bir deponun genişliği 100 metre, yüksekliği de 300 metre olacak. Toplamda 1.5 milyon metreküp kullanılacak alan. Proje 8 aydır devam ediyor. İlk etapta yapımına başlandıktan sonra 3 yıl içinde 6 tankı bitirilecek.”

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da, Türkiye ve Aksaray için çok büyük önem taşıyan bir projenin Aksaray’a yapılacak olmasının önemine dikkat çekti. Palta, "Tuz Gölü’ne gaz depolama projesini ve ihale sürecini yakınen takip ediyordum. Bu 750 milyon dolarlık dev bir proje” dedi.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.