1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ukrayna deniz kıyılarına özel birlik konuşlandırıyor
Ukrayna deniz kıyılarına özel birlik konuşlandırıyor

Ukrayna deniz kıyılarına özel birlik konuşlandırıyor

Ukrayna, Azak Denizi ve Karadeniz kıyılarında yeni teknolojilerle donatılmış sınır birlikleri konuşlandırıyor. ABD ile birlikte alınan karar doğrultusunda özel dalış ekipmanları da bu birliklere gönderildi.

A+A-

Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi Başkanı Petro Tsigikal, Ukrayna’nın Azak denizi ve Karadeniz’de yeni “Dozor-M” sınır birlikleri yerleştirmeyi planladığını açıkladı. Yeni sınır birliklerinin oluşturulması konusunu ABD’li ortaklarıyla konuştuklarını bildiren Tsigikal, “Birlikleri Azak denizi ve Karadeniz kıyılarında konuşlandıracağız. Birliklerin yerleştirileceği yerler belirlenecek. Yaklaşık yedi birlik oluşturulacak.” diye anlattı.

İki birliğin şimdiden Odesa ve Mariupol’de faaliyet gösterdiğini belirten, “Bu birlikler son nesil teknolojilerle donatıldı. Bir kaç gün önce Amerikalı ortaklarımızın gönderdiği özel dalış ekipmanları da bu birliklere gönderildi.” diye kaydetti.

Daha önce Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi Başkanı Petro Tsigikal, Rusya Federasyonu ile Ukrayna sınırındaki tüm sınır kapılarının biyometrik kontrol sistemleri ile donatıldığını bildirdi. Tsigikal, “Rusya sınırındaki kontrol noktaları biyometrik kontrol sistemleri ile donatıldı ve önümüzdeki yıl ülke içi kontrol noktaları dahil diğer kontrol noktaları da donatılacak.” diye kaydetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4787 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.